Varför barfota?

Varför vi verkar våra hästar barfota!
Hovarna är hästens andra hjärta och när hästen får gå barfota är deras hovar som starkast. Vi har haft en häst som absolut inte kunde gå barfota för att han hade en "sviktande sula" vilket gjorde att han nickade sig fram och ville inte gå framåt. Så han fick gifta sig med skorna! Vi försökte ha utan, men man verkligen såg på honom hur ont det gjorde när han skulle gå... Vilket var väldigt synd. Men det kan väl inte bli annat när dem byter skor på en travhäst var & varann dag! Det är inte konstigt om hovarna inte håller. Men nu har dem ju kommit fram mer och mer till att en häst går bättre utan skor! Den ända som är nackdelen är att man inte kan rida ut när det är halt, men vem ger sig ut när det är glans is? En häst halkar även fast dem har brådd när det är så halt. Det är inte alla ggr som hästen får ner brådden riktigt! Och då kan det hända att den halkar.

Men vi har alltid haft våra hästarbarfota! Det är enkelt för man får lära sig så mycket själv när man gör det. Men jag ska även gå en kurs för barfota verkning, så kan man åka runt och verka andras hästar sen också! Och få fram ett så snyggt resultat som möjligt. SOm någonsin skådats ;-) nej då, jag skojade bara. Men ja!
Det som är viktigt är att trakterna inte blir för låga eller för höga och att man ser till att hoven är jämn och fin + att hov väggen går jämn med sulan. Blir trakten för hög får hästen inte den över rullning den ska ha! Och blir den för låg så får den inge stöd. Det är även viktigt att se till att hoven är rak! Som på bilden nedanför

Det kan därför vara bra att ta raspen till hjälp för att se på ett ungefär.Bilderna är lånade! horsesinfocusBloggpunkten.se


Mitt mål!

Målet med mig är att jag vill komma så långt det bara går inom ridningen så man kan hålla kurser och lära ut åt andra! Jag vill lära ut, jag vill kunna visa mina kunskaper sen som jag lärt mig tex dem som vill ha hjälp? Det är den stapeln jag vill nå, komma så långt det bara går. Jag strävar efter akademisk ridning samtidigt som jag rider någon sorts dressyr? Jag är inte den som sitter och benhåller hästen i mun som många gör inom den s.k "vanliga" dressyr stilen. Jag rider med långa tyglar och hästen ska kunna forma sig ändå! För sitter jag rätt och visar vad jag vill så kan hästen det jag strävar efter.
Vi alla vet att "hästen kan allt, det är människan som ska visa" och det är rätt! För så är det, en häst har inga problem med att kunna saker. Dem är lättlärda men kan ändå vara riktigt "dumma", för dem går med på allting man nästan ber dem om. OM MAN inte har en ENVIS häst vill säga, som bara vill gå och såsa i en hage och inte göra någon nytta!

Så just nu håller jag på jätte mycket med Nh och har även börjat rida lite freestyle dressage och ska försöka utveckla mig mer inom det. Jag tycker att det känns  bra att inte behöva ha bett i mun på hästen, för det är de värsta jag vet faktiskt! Jag tycker att man bara ska behöva beta på bogen med "fingret" så ska den forma sig. Det går ju att lära en häst det, ingenting är omöjligt! Det har bara med att göra hur mycket tid och energi man vill lägga ner på sin häst och älskar man hästen så är det klart man lägger ner all möda som finns på den! Det är min åsikt.


Jag och Mirre!
horsesinfocusBloggpunkten.se


2011, aug 31 - horses in focus

Hejsan!
Nu är det färdig fixat, jag flyttade helt enkelt över min gamla domän till denna domän i stället. Så namnet är bytt! Tyckte att horses in focus passade bättre in här. Hästgalningen lät alldeles för vildt och jag tror mer "söker" sig till hästar i fokus osv och då kommer min blogg komma upp. Vill gärna att så många som möjligt ska kunna se min blogg! Jag vill kunna sprida runt allting som är positivt. Och vill du ha hjälp med något? T.ex problem med din häst, lyssnar den inte? Går den över dig, eller något annat som du känner att du vill fråga om? Ja men dåså, ställ frågan till mig så kanske jag kan hjälpa dig att komma till rätta. Jag kan förklara för dig hur du gör för att få bra kommunikation med din häst.

Är du även intresserad av kurs och känner att du vill ha hjälp live?
Min bror håller kurser i Naturalhorsemanship, trickträning och frihetsdressyr. Han jobbar med hästarna varje dag och lägger ner väldigt mycket energi för att få fram det bästa resultatet! Det kommer att komma upp video sen så ni får se hur våra hästar har utvecklats på 1 & ½ år, sedan hur Nemo har utvecklats på 10 månader hos oss.
Så jag säger varmt välkomna till min nya domän och jag hoppas att ni kommer att trivas här. Jag ska försöka driva bloggen så kreativt som möjligt. Tror ni jag lyckas?


Nemo De fux.
Min älskling!♥ horsesinfocusBloggpunkten.se


Välkommen till min nya blogg!

horsesinfocusBloggpunkten.se


bloglovin Följ min blogg med Bloglovin Hejsan där ute! Jennifer Andersson heter jag och är 18 år, jag bor i Dalarna i den superlilla byn Gränges tillsammans med min sambo Jonas och våra två katter. Jag är en hästgalen tjej som har fyra hästar och dem står nere på en stor gård hos mina föräldrar! När jag var fyra år fick jag min första häst och innan dess var jag med min moster i stallet hela tiden och höll på med hennes nordsvensk Frej. Dressyr är min starka sida inom ridningen! Men vi rider inte bara våra hästar... Vi håller även på mycket med nh, trickträning och frihetsdressyr! Min bror har ett fantastiskt intresse för trickträning och nh ridning då han har fått fram ett strålande reslutat på våra hästar!
Våra hästar går även på lösdrift vilket är det bästa! Dem vill vara ute och ha skoj och inte stå installade och ha tråkigt. Vi är ett grått djur men vi måste faktiskt tänka ett steg längre och det är att en häst är faktiskt ett flockdjur! Våra 4 hästar har inga skor utan vi värkar dem barfota och hovarna blir mycket finare. För ni vet väl att hovarna är hästens andra hjärta? I min blogg får du läsa om mitt intresse bland hästarna och även få se mycket uppdatering av trickträning och frihetsdressyr! Du kan även köpa halsringar hos oss... VÄLKOMNA!

- Häst i fokus? Tollerans träna, stick är bra hjälp! susnet.nu - statistik och besöksräknare
RSS 2.0