Bakat bullar, det syns väl? haha

Okej, håller somsagt på att baka bullar och jag är verkligen inte bra på att hålla rent. Degkrokarna slängde massa deg på hela mig och på kaklet i köket så jag har sanerat! Kolla in mitt linne så förstår ni nog haha...

Så här blir jag och se ut, inte så fint med saffrans deg om man säger
så!
horsesinfocusBloggpunkten.se


Jeffä är i chocktillstånd

Go'kväll.
Har ni haft en bra dag allesammans? Min har varit rättså bra, idrotten fungerade bra. Spelade bollekar och jag en bollek hette kung och jag var kungen trots att jag är en kvinna haha. Jag klarade mig från att bli träffad o mina klasskamrater var inte alls glada på mig. Konstigt? Haha. Efter idrotten gick jag ner till bussen, åkte hem. Sen åkte jag och älskling in till stan och handlade. Köpte nya gardiner till sovrummet som det stod home sweet home på. Skit läckra! Sen köpte jag presenter till bror, så jag ska slå in dem. Men innan dess ska jag göra en bull deg! För här ska det bakas lussebullar.

Hade ju även utvecklingsamtal och jag är mycket nöjd! Herregud, fick mycket beröm och jag blev verkligen stolt över mig själv! Snart står det inte på förens man har körkort, så himla glad jag är nu alltså. Wihu!

Nu blir det bullbak!
see yaa later! horsesinfocusBloggpunkten.se


På väg hem från stan

Är på väg hem från stan! Är i skeppmora, så det dröjer inte så länge innan jag är hemma. Hade tänkt att det skulle finnas någon tvättid ledig idag, men det fanns dock inte det så jag har min tvättid i morgon. Grymt skönt! Måste verkligen tvätta, det är bara så. Kanske inte är så där jätte mycket tvätt. Men jag vill ändå ha undan allt och ha rent och läckert!

Vi hörs ikväll efter utvecklingsamtalet. Ska vara där 18:20! Finemang.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Sitter och käkar...

Sitter och käkar här i högbergskolans matsal, så himla stort! Det är inte mysigt alls. Det är mycket skönare när det är mindre. Slipper man anpassa sig så sjukt mycket!
Nu ska jag käka upp maten, sen ska jag ha idrott. Då blir det bollekar! Inte direkt så ansträngande, men somsagt skönast vore om man slapp. Men jag måste stå ut de sista veckorna. Det är ju snart jullov också, det ska bli underbart.

Vill ha körkort!♥
ta mig överallt
utan att tjåla på
alla andra. Under-
bart! horsesinfocusBloggpunkten.se


Har rast

Har rast, sitter i caféterian här på högbergskolan. Sitter och längtar hem till hästarna, skönt det vore att åka hem nu. Men måste stå ut, har ju trots det här idrott idag också. Det känns inte bra! Uscha mig. Inte min gren direkt. Hinner jag så ska jag ner till stallet innan utvecklingsamtalet, men vi får se om jag hinner. Det är inte säkert, men man kan alltid hoppas hehe.

Vi hörs sen och då ska jag berätta hur utvecklingsamtalet gick för mig!
Nu ska jag in och ha bild igen.
Tjaaaao horsesinfocusBloggpunkten.se


Sitter i skolan

God morgon!
Kom precis in till stan, sitter i skolan. Börjar om 10 minuter och hungrig är jag som fan! Jag hann inte ens äta frukost. Seg som man är. Idag regnade som fan när jag gick till bussen och det var inte kul alls. Luvan på jackan blåste av hela tiden för att det var motvind, så jag var helt crazy samtidigt som jag hade mamma på telefon.

Vill ni veta en sak?
Lovisa (charmigadjuralskaren) kommer förmodligen att börja blogga här hos mig istället. Då blir vi två på den här bloggen, vilket betyder mer uppdatering och mer för er att läsa emot om bara jag skulle skriva. Kul va? Då blir det lite varierade inlägg och bilder. Kommer även att fota tillsammans isåfall! Vi ska planera lite mer idag så får vi se hur det ser ut. Ska bli jätte skoj!

Tycker ni det skulle vara kul om det blev lite mer blandad uppdatering och två som skriver? horsesinfocusBloggpunkten.se


pengarna har rullat in på kontot idag

God morgon
Idag kom studiebidraget, det kändes skönt för jag har bränt alla pengarna i början på den här månaden. Så nu är det laddat igen skönt. Vi är inne i stan idag och har bild & idrott. Idrott är ju dock inte så himla kul, men det är inte mycket att göra åt. Får stå ut sista tiden!

Idag har jag utvecklingsamtal, får se hur det går. Men det ska ju inte vara några som helst problem. Jag sköter mig alltid!

Vad ska ni göra idag ? :) horsesinfocusBloggpunkten.se


Glöm inte länkbyte om du är intresserad

Kom ihåg att du får göra länkbyte med mig när som helst.
Du har chans att göra 1 länkbyte varje månad med mig! På det viset får du ta del av alla mina läsare. Men du bör ha 90-150 läsare! Under det godkänner jag inte. Men detta är snällt, för vissa begär att man ska ha flera 100 läsare. Men jag vill göra det för att vara snäll och dela med mig!

Inte för att jag ska få massor till min blogg. Jag tycker det är bra med dem jag har än så länge, till jag blir en ännu bättre bloggare! :D

horsesinfocusBloggpunkten.se


hemma från skolan

Hej.
Nu är jag ganska nyss hemkommen från skolan. Dagen har varit utmärkt! Dock hade vi inte så mycket att göra så jag körde hjullastare o JEnnie kollade på. Var så himla tråkigt att inte göra någonting så då tog jag saker i mina egna händer. Sen gick vi in igen, snackade lite med lärarna och sen tog vi det lugnt innan det hade gått 5 timmar. 12 timmars dag i skolan. Det är grejer det! Tur att man har sånna roliga lärare som underhåller en och Oveson ska man ju inte prata om.

När det väl var slut kom älskling och hämtade mig! När jag kom hem satte jag upp julgardiner i köket så nu är det så himla mysigt här hemma ♥♥
nästa helg ska Lovisa fotografera mig och niemo! Det ska bli kul, sen ska jag visa henne hur jag gör designer. Det kan bli ett fullspäckat schema, eller kan? OM DET BLIR!!!

Sämst bildkvalité, jag varnar redan nu. Det är nå
tjall med inställningarna på kameran?!
horsesinfocusBloggpunkten.se


morgon folket, morgon!

God morgon!
Jag är jätte trött idag. Men jag taggar fortfarande öppet hus på skolan som fan idag tillsammans med OVESON. Det ska bli göttans! Käk på stopet och grejer, det kan ju inte bli bättre. Det gillar vi!
Hon följer med mig hem efter skolan, så är vi hemma hos mig innan vi går till stopet. En skit bra dag kommer det att bli och jag ska försöka uppdatera lite till innan vi drar.

See yaaa! horsesinfocusBloggpunkten.se


en timme för tidig, kul!

Det är ju kul att man gick ner till bussen en timme för tidigt. Jag stod där och tänkte vafan, 06:10! Det här stämmer inte, så jag gick hem igen som tur är så är det bara 300 m kanske om ens det. Helt hjärndöd typ! Men på ett sätt var det skönt, för jag brukar aldrig komma upp den här tiden på morgonen så det kändes väldigt bra. Det roligaste av allt var att Jonas sa: Klockan är halv 6, jag går nu. Kommer du upp sen då? Hm, jag hörde t.o.m att han sa det, men ändå så blev det super stress, så man fick sen en fin promenad så här på morgonkvisten haha alltid fint.

Undra vad folk tänkte när det var en människa ute vid bussen så här tidigt på dygnet?! Mahaha!

horsesinfocusBloggpunkten.se


LÄNKBYTE MED LOVISA♥- Länkbyte 3

Lovisa är en toppen tjej! Hon har lånat våra hästar, förra sommaren lånade hon allihop och den här sommaren lånade hon Doris! Hon är en riktigt trevlig prick i mina ögon och driver en mycket bra blogg. Hon älskar djur och hatar miljöförstöring. Så följ med henne inom ridsporten och djur över huvud taget.
Länkarna finns under bilden!Lovisa
Lovisa
Lovisa
Lovisa
Lovisa
Lovisa
Lovisa


Ta dig en kik!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Lorenzo är bäst, så ge er

Hejsan. Skriver ett inlägg från mobilen! Hsr vart ut o kollat på dressyrmupparna, några st irriterar mig jätte mycket angående skiten dem slänger ut över Lorenzo! Han var helt klart bäst i globen, som min kompis skrev så är det hästens sätt att vara. Det är deras rang! Å Lorenzo visade hur hästarna kunde vara mot varandra i hagen. Vissa dressyrfolk o hoppfolk verkar inte förstå så mycket naturlig hästhållning innebär. horsesinfocusBloggpunkten.se


på väg till skolan

God morgon!
Nu är jag på väg till skolan. Jennie kommer inte idag så jag blir själv. Men det är lugna puckar! Jag slutar ju trots allt klockan 9:30 så man behöver ju inte stå ut så länge iallafall. Ska ner till stallet efter skolan, pyssla med Nemo och prova hackamore på honom. Det kan bli rättså intressant o se, men han borde kunna ha det! :-)
Blir även mer träning till julshowen, frihetsdressyr och grejer. Mycket skoj!

Nu sitter jag här och längtar till jag får rida in honom. Så kul!
horsesinfocusBloggpunkten.se


F r i h e t s d r e s s y r

Jobbar du med din häst inom frihetsdressyr? Har du märkt att den kan se sur ut? Det är absolut inget ovanligt, alla hästar ser oftast sura ut när man jobbar med dem i frihetsdressyren. Dem lyssnar på en och är med på vad man ber den.
Som dem gaggat i dressyrmupparnas blogg så skriver dem att det inte är naturlig osv o blabla. Eller att hästarna inte litar ett dugg på honom, dem följer bara med! Och det är bullshit kan jag tala om, för när man har kommit så här långt in i kommunikationen tillsammans med hästen då litar hästen på ledaren till 100%, en häst som inte litar på dig som ledare är inte en säker häst. Det är en osäker häst, den blir oftast rädd för saker och vågar inte ta egna steg framåt!
Och det här med att hästarna slogs inne i globen, så var det ju inte dock! Han skulle visa hur hästarna gjorde i flock när han inte var där och då direkt så ska såna som inte lyssnar börja slänga ur sig massa fräcka kommentarer och tror att dem är bäst. Typiskt onaturligt hästfolk, som inte förstår bättre! Ja typ såna som tror sig veta även fast dem inte fattade ett skit över vad han gjorde med hästarna. Det är hur grymt som helst att få hästen att följa varje steg man tar. Men vissa som tror att dem vet, borde inte nämna något förens dem läst på om saker och ting! Så är det bara.

Lorenzo

horsesinfocusBloggpunkten.se


Svar på frågestunden...

hur länge har du hållt på med hästar?
Mitt Svar:
- Jag har hållt på med hästar sedan jag blev kläckt nästintill, jag fick egen häst när jag var 3,5 år och innan dess så var jag alltid med min moster i stallet hos hennes nordsvensk. Så jag har alltid brunnit för hästarna! Ett underbart djur.


Vilken är din favorit blogg?:)
Mitt Svar:
- Jag har ingen direkt favoritblogg, jag älskar verkligen att läsa alla hästbloggar. Så jag har nästan alla hästbloggar som en stor favorit om man säger så! Det finns så mycket bra att läsa ur olika bloggar hehe!
vilken är din favvorit blogg?


läser du på dina läsares bloggar?
Mitt svar:
Ja absolut! Jag försöker läsa mina läsares bloggar så gott det går, försöker göra det varje dag. Men ibland räcker tiden verkligen inte till och då får man ta det med en nypa salt och se det positivt, för då får man ju läsa lite mer dagen efter ;)

Hur gammal är du? :)
Mitt svar:
Jag är 18 år!


Vad är ditt mål med ridningen? :)
Mitt Svar:
Oj herregud! Mitt mål med ridningen är att jag ska få ut det mesta av det jag jobbar för. Jag vill ha fram ett gott resultat i det jag gör. Just nu ser jag mest fram emot att få rida in min unghäst! Ska kämpa med honom så man kan börja tävla lite smått. Jag är en sån person som hämtar bitar ifrån olika delar av hästsporten det kan vara hoppning, dressyr, Nh ridning till viss del och akademiskt. Jag har gjort det till min egen blandning för att få en sån bra häst som möjligt och en häst som inte bara är inriktad på en gren. Jag vill bli en super bra ryttare och hålla kurser i ridning så som allt möjligt.
horsesinfocusBloggpunkten.se


På väg mot Sthlm o nemos hackamoreJag glömde kameran i bilen innan vi gick in i globen, så det blev inga bilder! Men jag kanske får låna någon bild
av Lovisa (charmigadjuralskaren) och lägga upp här i bloggen. För hon har ju tagit med sin stystem kamera!:) horsesinfocusBloggpunkten.se


Köpt hackamore till nemo

Nu har jag köpt hackamore till Nemo, jag vill inte att han ska bli förstörd i mun! Så jag ville inte rida honom på något bett. Vill att det ska vara så mjukt som möjligt så han kommer bli jätte snygg i det här. Ser så elakt ut när man rider på bett.

Har iallafall tagit hem tränset och hackamore, smort det med läderbalsam så nu är det jätte mjukt. Ska bara på lite ludd på det så att det blir mjukt för honom!

Rider du på hackamore? Hur upplever du att rida på det isåfall?
Bra/dåligt? För/nackdelar?
horsesinfocusBloggpunkten.se


GISSAR TÄVLING!

Gissar tävling!
Nu är det så här att ni ska få gissa vad jag har för intresse mer än bara hästar. Ni som är med och gissar kommer få en länkning i min blogg och kunna få låna mina 400 läsare!


horsesinfocusBloggpunkten.se


Globen horseshow, så mäktigt att se

God morgon där ute!♥
Globen horseshow var det mäktigaste jag någonsin har varit på och Lorenzo var helt klart bäst. Vilken man! Först kom han in med 2 hästar, då jobbade han med dem ett tag! Stod på deras rygg och hoppade först över hinder medans att stod på dem och sen la dem upp en till bom lite högre upp så att hästarna skulle komma under och samtidigt hoppar Lorenzo över det! Han var så sjukt grym att kolla på, sen kom det ytterligare 3 till in.. Det rullade in 12 hästar innan allt var slut och ja jag kan inte beskriva i ord hur grym karln är. Herregud! Han jobbade med alla 12 samtidigt, fick dem att lyda exakt. Dem skulle gå in så att dem stod varannan typ med huvudet åt varsit håll! Vet inte hur man ska förklara men varannan häst stod så. Sen så kallade han på fyra stycken som stod där i raden och resten stod kvar. Jag blev så imponerad!

Han var den största höjdpunkten under dagen helt klart! Linda Heed var även riktigt snabb i hoppningen, dock är mitt intresse för hoppning ganska lågt men det är ändå fränt att se och så himla fina hinder. Det är helt sjukt! Så nu har jag bestämt mig att jag ska köpa biljetter redan till nästa år när dem släpps så att man kommer lite närmare! Så oerhört grymt, gooooooosh! KLUMP I HALSEN :-( var så fint...

Jag blev lite skrajsen när jag såg drakhästen, samtidigt som jag tyckte synd om hästen så var det fränt att se att hästen hade sånt otroligt lugnt phsyke. Han var helt obrydd och var förmodligen jätte säker med ledaren.

När allting var slut bar det iväg att hämta bilarna och hem. Då var klockan halv 12. När klockan var halv 1 hade vi inte ens tagit oss ur stockholm. Det var total kaos och GPS visade helt fel. Det tog en jävla tid vill jag lova så vi var hemma 03:30 i morse. Då ankom vi målet i Gränges! Jag sov från enköping och ända hem, var väldigt trött efter en sån lång dag. Men jag är så otroligt nöjd med dagen så herregud! Vilken upplevelse. Jätte glad!
horsesinfocusBloggpunkten.se


Gjort mig i ordning, snart bär det av

Nu har jag gjort mig i ordning, ska bara käka frukost och när klockan närmare sig 10:30 åker vi mot Stockholm. Det blir en fullspäckad shopping dag och jag hoppas att jag hittar lite saker i min smak till min älskade Nemo! Ett hackamore etc. Vädret här hemma ser ut att bli riktigt fint! SOlen är på väg att titta fram, men vi åker som sagt ifrån Gränges hela dagen och spenderar vår dag och lite in i midnatt i stockholm. Antar att vi kommer få köa ett tag innan vi kommer ut.

Ser ni mig i globen så hälsa gärna, då skulle jag bli skit glad! Man vill ju veta vilka som läser bloggen hehe.

Och ni som följer horseshowen hemma, jag hoppas att ni kommer få en jätte bra dag! Så hörs vi under dagen med lite tidsinställda inlägg och kanske ett direkt som jag skriver via mobilen. MEn vi hörs då!
horsesinfocusBloggpunkten.se


mornin' everyone!

God morgon allihopa!
Sovit gott? MIn natt har varit super bra. Har sovit jätte bra och nu är jag utvilad för ett fullspäckat schema på globen horseshow. Jag ska göra mig i ordning och säga hejdå till hjärtat som jag inte kommer få träffa på 17 timmar, hur ska jag klara mig utan honom? Hjärnan o hjärtat brister, älskade du!♥ tur att vi kommer att ses efter iallafall, hur ska jag annars klara mig? Huh, soo sad. Men det ska bli hur kul som helst i stockholm.

Jag hoppas att ni får en underbar dag allesammans och nu vill jag se massa fina kommentarer när jag kommer tillbaka in  här nästa gång vilket blir i morgon med tanke på att jag bara kommer ha automatiska inlägg i bloggen idag. BLi inte allt för missnöjda, det är ju fortfarande jag som skrivit dem!

Ha en fin dag mina fina!
Så hörs vi sen. Tjaaaao horsesinfocusBloggpunkten.se


Vad tycker du mest om?


Jag och min knoddas!

Vad tycker du mest om att göra med din häst?
Köra, rida, trickträna, promenera, gosa, borsta eller allt ihopa kanske? Vad har du störst intresse för när det gäller dem här sakerna?

horsesinfocusBloggpunkten.se


Favorit märke - för mig är det goldmedal

Vad har du för favorit märke på dina hästprylar?

Mitt är gold medal, för att jag tycker att det är så himla snyggt och det har bäst passform på min häst. Jag har kollat en del på GG men jag vet inte, jag har typ fastnat för ett ½ typ. Nej men har sett ett snyggt och det skulle jag kunna tänka mig att beställa. Men vi får se! horsesinfocusBloggpunkten.se


Inte ett dugg taggad :(

Jag är inte ett dugg taggad på att blogga, så jag går och lägger mig och taggar som helvete inför morgondagen då där bär utav till globen. Jag ska hinna blogga i morgonbitti innan jag åker och sen lägger jag in en hel hög med tidsinställda inlägg! Men vi hörs i morgon bitti och lite under dagen, sen på Söndag. För jag kommer komma hem runt 3-4 i morgon natt och då kommer jag vara jätte trött och vill sova jätte länge!! Så jag ska försöka uppdatera rättså mycket ändå, även fast jag inte är så pepp på det just idag.

MEn vi hörs i morgon älskade läsare!
Godnatt - Tjaaaao horsesinfocusBloggpunkten.se


En dag med blandade åsikter, vill du veta en sak?

Denna dag har varit till och från hela tiden. Började i morse att jag var på väg att försova mig som vanligt, men när jag väl var upp så fick jag typ skynda mig som satan. RUsade ut till bussen, var på väg att somna på bussen för att jag var så himla trött. Väl framme i skolan, satt mig i en soffa tog det lugnt. Sen var det dags att ta trucken och köra, jag ledsna ganska snabbt så vid 12 frågade jag om jag inte kunde få köra gods med hjullastare i stället och det fick jag. Det gick så där! Innan jag var klar hann min hjullastare bli snodd 2 ggr och xantal pallar ramlade i backen på en hög så jag lämnade ett spår som såg förjävligt ut bakom mig. Thats life, and I dont like it! Fick även hjälpa en i trean och köra iväg en skrotbil som han skulle ha med sig. Han fick lov att åka med mig o visa vart jag skulle lasta. Sen efter det skulle min lärare ha hjälp att flytta ett oljefat och han skulle ha in det i en oljebod och det gick ju jätte bra eller inte. När han hade fått av oljefatet så lyckades han vicka omkull det, så det rullade och jag har aldrig skrattat så mycket för mig själv han såg så besvärad ut! klockrent. Nåja, sen åkte jag och tvättade av maskin och ställde in den i garaget. När jag väl slutat gick jag upp till moster och väntade på att pappa skulle hämta mig där.

När han hämtade mig åkte jag med ner till stallet. Fodrade hästarna och sen blev det bara en allmänt lugn dag. Kollade lite på horseshow live och såg när dem hoppade 2.12m och barbacka dessutom. Rättså fränt! Det är ju en bit som dem hoppar. Jag vet inte om jag skulle kunna klara av det! Skulle nog bli ganska skraj. Men men, vissa är helt från vettet. Sen kom älskling, då kikade vi lite på idol. Robin är bäst! Så är det bara. Sen åkte vi hem, somnade till i bilen och nu sitter jag här och uppdaterar det här inlägget för er mina underbara läsare! Mer än så har jag inte på hjärtat just nu. horsesinfocusBloggpunkten.se


Linn - [Foto & Hästblogg] ♥ - Länkbyte 1

Linn som driver den här bloggen är intresserad av foto, hästar och mode! I henne blogg kan du läsa om alla dem här olika kategorierna! En super bra blogg och jag tycker verkligen att du ska kolla in där, det är värt hur mycket som helst. En blogg med mycket inspiration!KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.
KOLLA IN PÅ LINN'S BLOGG HÄR.

Du kommer att bli nöjd till 100%!

horsesinfocusBloggpunkten.se


LINN - Länkbyte 2

Linn bloggar om sin vardag och massor med annat kul! Detta är absolut en blogg värd att gå in och läsa. En intressant blogg med bra uppdatering. Hon får en inspirerad till att blogga mycket! 


KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.
KOLLA IN LINN HÄR.

Klicka dig in på hennes
blogg!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Då var det rast

Nu var det rast, kör truck idag med. Fick göra det igår på förmiddagen innan vi åkte till Örebro! Det är inte så roligt faktiskt, skulle klara mig utan det. Då är hjullastare mycket roligare! Bara till att stå ut. Nu sitter jag här och längtar efter att få åka ner till stallet och sen få åka hem och blogga. Det är fan livet! Bloggen har blivit roligare nu när man insätt hur många det är som läser den och det kommer in fler och fler för varje dag. Det gör mig imponerad! Glad tjej.

VI hörs sen folket!
Tjaaaao horsesinfocusBloggpunkten.se


god morgon goda människor

Sovit gott?
Det har jag gjort vill jag lova, var helt slut efter att jag varit i Örebro hela gårdagen. Men vi fick mycket gjort! Sjukt egentligen, vi gick in när det var ljust och kom ut när det var mörkt. Vart tar dagarna vägen? Man hinner knappt se dagsljuset ju? Hum ja. På efter middagen ska jag ner till älskling i hagen, ta ut honom och träna. SÅ jävla viktigt att vi sätter julshowen nu så att han verkligen gör allting han ska. Får inte bli något fel! Då blir jag inte glad hehe. Men man ska se det positivt!

S i h s  - i k v ä l l b l i r d e t t i l l a t t f ö l j a d i r e k t s ä n d n i n g e n

s t o c k h o l m i n t e r n a t i o n a l h o r s e s h o w - i m i n l o v e horsesinfocusBloggpunkten.se


S I H S - I M O R G O N, smäller det!!

I morgon den 26e november 2011 gäller det. Då är man på plats i globen för att se Mikaela Andersson som ska vara med på sin SHIRE ARAGORN, hon bor i närheten där jag bor. Min kompis oveson har sina hästar hos henne. Sen får vi se Lorenzo, Jean Marc Imbert och många många fler. Längtan är obeskrivlig och en dag som denna kommer bli perfekt! Jag har aldrig längtat så mycket till någonting som jag gör nu. Det ska bli så fantastiskt roligt!

Någonting som kommer sitta längst in i benmärgen, en lång tid framöver och förmodligen för alltid om man inte tappar minnet haha!


Bild lånad! horsesinfocusBloggpunkten.se


Nu finns alternativet för länkbyte


Ta chansen och våga ta in mina underbara läsare hos Dig! Vem vill inte ha nya läsare?

horsesinfocusBloggpunkten.se


Hur många timmar tillbringar du i stallet?

Hur många timmar om dygnet tillbringar du i stallet? Skulle vara kul att se vilket intresse alla har och hur mycket dem brinner för hästar! Så kom igen, svara på så får vi se om man kan komma upp i någon statistik. You rock!

Jag spenderar olika mycket tid i stallet beroende på osv! Jag har inte stallet varje dag utan det är en till som har hästen vid oss som gör stallet varannan dag. Men jag är ju ut till hästen för det och håller på med honom! Men tiden blir ju alltid kortare när man inte har vatten och mockning av stallet. Så jag vet inte igenomsnitt på ett dygn på mig blir väldigt svårt. Jag vågar inte säga! Det kan ju variera beroende på vad jag gör. Igår så var jag nog ute i stallet i 2 timmar jag verkade nemos hovar också och tränade bara lite till julshowen. Får bli mer invecklat i morgon!

Så nu är ordet ditt . HUR LÄNGE ÄR DU I STALLET?
horsesinfocusBloggpunkten.se


Frågor som inte är angående mig

Första hästen du red? Frej

Första hästen du hoppade med? Mimik

Första favorithästen? Nickan

Första tävlingen? Inte tävlat 

Första egna ponnyn? Snobben, när jag var 3,5 år 

Första egna stora hästen? Saba

Första hingsten du red? Pettson

Första stoet du red? Nickan

Första valacken du red? Frej

Värsta hästen du ridit? En fjording på ridskola, den var så otroligt seg. Gick som en mesdunk!

Värsta ritten? När jag galopperade med Lappen ute, han tog bettet och drog. Då blev jag lagom rädd! Usch. Nordsvensk gammal travare, stark som ett hus

Värsta avtrillningen/avkastningen? Flög av på en grusväg, hästen stack. Sen hittade jag han några hundra meter bort och då satt han fast i en snö vall haha!

Största hästen du suttit på? Maggan 180

Minsta hästen du ridit? Pettson, en minishettis!

Din favorit B ponny? Chriss Chross ( En welsh mountain ponny, min andra ponny)

Din favorit C ponny? Saba

Din favorit D ponny? Nemo De Fux, din dröm min verklighet. En enormt snygg häst som jag själv kommer att utveckla. ÄLSKADE HÄST 

Din favoritsadel? HENRI DE RIVEL

Ditt favorittäcke? GOLD MEDAL

Ditt favoritschabrak? GOLD MEDAL
Pullar- eller engelsk nosgrimma? Pullar

Benskydd eller benlindor? TRAMS, TRAMS TRAMS! INGET SÅNT SKIT PÅ HÄSTEN.

Skor eller barfota? BARFOTA, tänker på hästens bästa. Skor gör ingen nytta, hästen blir bara snubbligare.

Lång eller kort man? Lång man så klart. Kort man ser så fånigt ut på en häst! Det är inte snyggt.

Ljus eller mörk fux? Både & beroende på vad det är för häst.

Ljus eller mörk brun? Mörk

Svart eller vit? Svart

Bred eller smal bläs? Smal

Stjärn eller bläs? Bläs.

Med eller utan strumpor? Min underbara häst har strumpor och det är sjukt snyggt!

Syntet- eller lädersadel? Läder, det ska vara äckta

Hopp- eller dressyrsadel? Dressyrsadel är snyggast, typ pfiff amaretto och henri de rivel. Hoppsadlar är inte fina. Kan dock vara för att jag inte är intresserad av hoppning. 

Hoppning eller dressyr? Dressyr givetvis.


Dock vet jag inte varför jag svarade på dessa frågor? För det är ju inte direkt så att jag har intresse för just denna hoppning och dressyr. Jag är lite mer för AR.
horsesinfocusBloggpunkten.se


Känslig eller skänkeldö?

Vad tycker du mest om för hästar att rida? En häst som är väldigt känslig och lyssnar lätt på signalerna eller en häst som är skänkeldö, jätte hård i mun som man verkligen får bryta ner i form. Vilket tycker du är bäst?

Mitt svar till er läsare: Jag älskar att rida känsliga hästar, som är med på signaler direkt. Självgående som man inte behöver sitta och driva hela tiden för det är det värsta som finns när hästar är så. Jag vet inte, men jag har aldrig gillat sega hästar och heller inte allt för heta. Då får man ju inte en lugn stund på en ritt! Man ska ju kunna njuta lite när man rider också. Iallafall jag! Men jag är inte som alla andra.


Jag och min nordsvensk på första bilden. Sen är det jag och min kompis arab. horsesinfocusBloggpunkten.se


Jag är med och tävlarJag är med och tävlar om dessa snygga ridbyxor hos jumpblog. JAG HÅLLER TUMMARNA
PÅ ATT JAG KOMMER ATT VINNA.

DERAS BLOGG ÄR SJUKT GRYM, SÅ GÅ IN OCH KOLLA DU OCKSÅ! VAR MED OCH TÄVLA.
FÖR VEM VILL INTE HA DESSA SNYGGA RIDBYXOR? DET SKULLE VARA EN GULDVÄRD
JULKLAPP TILL VARJE PRIS.

För att komma till deras blogg:
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.
klicka här.

Håll tummarna för här kommer jag! horsesinfocusBloggpunkten.se


FRÅGESTUND, VAD HAR DU PÅ HJÄRTAT?

horsesinfocusBloggpunkten.se


FLERA HÄSTAR HAR DÖTT

Flera hästar har dött i höst pga dåligt foder och höstvädret, slaktbilarna hinner inte med.

Har ni hört så förskräckligt? Fodret i år är skamset dåligt och innehåller inte allt som ska vara i fodret mycket av detta har bidragit från vädret. Höet börjar mögla och mögligt hö är jätte giftigt, så ett flertal hästar har dött. Dåligt foder kan ge störningar i tarmfloran.

Enligt mig tror jag mycket på att hästarna som får stå inne drabbas av det här. Dem får gå in på kvällarna och andas in en annan luft och ut på morgonen och andas in kallt! Det kan inte bli annat än att hästarna får problem. Jag lider med dem som har gått misste om sina hästar♥ horsesinfocusBloggpunkten.se


Enormt lycklig

Enormt lycklig för att jag äger den häst jag gör. Nemos far är en av dem mest eftertraktade hingstarna ute i Europa och har fått de högsta poängen genom tiderna.

Liz.Nachtmann är den moderna haflingerhingsten som står sig i den stenhårda internationella konkurrensen. Det bevisade han genom att som första Skandinavienägda hingst placera sig i topp på Världsutställningen i Ebbs 2010. Han kommer ur den kanske mest eftertraktade och framgångsrika stolinjen i världen med modern EL15600/T Astra och helsystrarna EL Aspirina, EL Alexandria och EL Akropolis som de främsta namnen. Hingstlinjen med liz.Nordtirol och Nabucco behöver ingen närmare presentation än att dom får ses som legender inom haflingeraveln. Nachtmann är en nästintill unik kombination av dessa två framgångssagor som EL Astra och liz.Nordtirol faktiskt är. Nachtmann är resultatet av ett gediget och konsekvent avelsarbete som sträcker sig över många generationer.

Nachtmann präglar sina avkommor med sin moderna typ, fantastiska temperament, otroliga karaktär och arbetsvilja. Nachtmann har alla de kvaliteter som den moderna uppfödaren kan önska sig. Han har härstamning, exteriör, gångarter, ridbarhet och psyke utöver det vanliga. Lägg till en dräktighetsprocent på 98% och du har den mest kompletta hingst som finns att tillgå i norra Europa just nu.

Han är en enorm tillgång i den svenska haflingeraveln.


Nemos pappa Liz. NAchtmann

horsesinfocusBloggpunkten.se


Fullkomligt förälskad i låtenLinni Barresjö, jag saknar henne enormt mycket i idol. Jag har fortfarande inte fattat
varför hon åkte ur? Hennes röst var bäst, så klockren. Jag älskar henne och den här
låten ska vi ju verkligen inte prata om. Men som Anders Bagge sa så kommer Linni
kunna gå långt även fast hon inte är med i idol! Det tycker jag är bra, garanterat att
Linni kommer gå längre än dem som ens är kvar i idol nu.

Linni, min idol nu & förevigt! horsesinfocusBloggpunkten.se


FAVORIT DOFTLJUSEN, JORDGUBB

horsesinfocusBloggpunkten.se


Hem kommen från Örebro, läs mer här...

Precis hemkommen från Örebro, jag är verkligen totalt död. Nu orkar inte mitt huvud nå mera och massor med godsaker har det också blivit. Så jag var tvungen att spä ut det med nå mat nu när jag kom hem, haha! Ja, vi åkte vid 10:45 i morse mot Örebro. Kom dit vid 12:45. Det första vi gjorde var att gå in i resturangen, Maria som var med skulle käka så då passade jag och min kära vän Oveson på att ta en fika. Blev en almondy bit, gott som fan! Sen så gick vi till starten på IKEA haha. Oveson körde rally genom hela IKEA fan va kul det var!
Vagnen fylldes på som ett smäck min vagn med fullast. Alla 3 hade en varsin vagn för att vi skulle få plats med allting som vi skulle ha. Och ja, när klockan var 16:45 kom vi där ifrån och jag skulle inte ha något speciellt men kom ut med batterier och doftljus så nu är min dag räddad. Det har varit en toppen dag! Mycket skratt, vilket har gjort dagen guldvärd.
På hemresan var det en trafikolycka på andra sidan körbanan, men inte på våran sida så det var friväg. MEn från andra hållet var det bilkö i säkert 5-10 km! Helt galet och massor med hästtransporter, stackars hästar. Det konstiga va ju att dem inte gick ut med olyckan på radion? Värsta skumt! Det brukar dem ju alltid göra?

Men nu är jag hemma iallafall, har tänt alla ljusstakar så att det är ljust och fint här hemma. Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering idag, jag hade ju kunnat lagt in tidsbaserade inlägg så ni hade kunnat roat er med någonting! Men så kan det vara. Jag hoppas att jag inte har ställt till det allt för mycket häst tokar! :/

Jag hinner inte ner till min älskling i stallet idag heller, tråkigt! :( jag som saknat honom så himla mycket. Men jag får spendera all tid i världen med honom i morgon istället.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Eat some food, very nice

Nu är det käk för hela slanten, potatisbullar idag. Mums! Eller inte, kanske inte är det vardagliga som man äter hemma. Dock inte mina favoriter, men jao. Det är bara till att stå ut, men för det mesta så är maten jätte god på skolan. Dem gör det "till sin egen" det är inte som kokakyl om man säger så. När jag gick på högstadiet så var det väldigt äcklig mat. Skalad potatis som hade legat så länge så att det hade blivit skinn på den, väldigt äcklig. Så det var så att man fick truga i sig maten. Inte gott! Usch. Men som tur är så är maten relativt bra nu! :)

Kom ihåg vad jag har skrivit i ett inlägg lite längre ner i bloggen. Är det några tävlingar som finns där ute i hästvärlden och snurrar så är jag gärna med och tävlar. Jag tycker sånt är kul så släng in en kommentar i bloggen så blir jag jätte lycklig!!

Tack för mig!
Tjaaaao för stunden. horsesinfocusBloggpunkten.se


Har nyss börjat

Har nyss börjat lektionen, ska ha klassråd! Som vanligt finns det ju aldrig någonting viktigt att ta upp på klassråden, man bara sitter och bablar bort tiden liksom? Tidsfördriv? Aaaa.. Efter skolan kanske det bli lussebullbak, mumselimums. Gott faktiskt! Mamma och jag skulle baka bullar tillsammans, går fortare om man är två st också. Jag är inte direkt bäst på att greja till bullarna så dem får dem perfekta formen, mina blir typ dasslock, jätte stora så dem flyter ut över bullformen haha. Jag kommer nog aldrig bli någon bagerska! Eller vad det nu heter. Men man lär ju få ha lite kul. Dem smakade skit gott, men man blev proppstoppad efter att man hade ätit typ halva bullen för att den var tillräckligt stor.

Snart får vi veeta vad lärarna säger, om vi får åka med till Örebro och gå på ikea. Somsagt, det var truck jag hörde och det känns inte så där jätte viktigt för min del. Hade varit roligare om man hade fått gjort klart körkortet :) jag längtar enormt till det. Så man kan köra sin lilla älskling i transporten vart man än ska. Slippa tjåla på nära och kära!

TÄnkte även bjuda på en bild som Charmigadjurälskaren har tagit på min kära älskling i hagen. Han var väl för söt på bilden!

Mitt troll, jag älskar dig från topp till tå! Mattes älskling♥♥

horsesinfocusBloggpunkten.se


Gå till bussen nu..

Nu ska jag gå till bussen, hm det verkar inte vara så jäkla halt ute. 6,5 grad här i Grängesberg! Skönt ändå. Jag hatar när det är halt. Då måste man alltid vara på sin vakt när man går och det är inte kul!

Vi hörs sen
tjaaaao

horsesinfocusBloggpunkten.se


Gooooood morgooooon, upppppe me....

Gooooood morgooooon, upppppe med tuppen vare ja!
Känner mig ovanligt pigg så här tidigt på morgonen. Det borde ha med och göra vilken tid man går och lägger sig. När man inte har fått somnat in så där jätte skönt, det är ju helt underbart att vakna pigg. Men nu ska jag äta frukost och fortsätta göra mig i ordning så får vi hoppas på att jag hinner med bussen i tid idag hehe.

Liten uppdatering nu på morgon kvisten, jag är imponerad utav mig själv för jag brukar aldrig hinna det. Men idg hann jag, grattis till mig!
Jag hoppas på att jag och Lovisa (charmigadjuralskaren.blogg.se) kan hitta på något någon dag, så ska jag visa hur allting med design funkar ifall hon vill ändra lite själv oså! Kan ju vara kul och lära sig själv också faktiskt. Men det är inte direkt enkelt i början med alla koder som man ska nöta in i huvudet. Jätte krångligt! Men tillslut så, nu efter 3 års bloggande på nacken har jag lärt mig hur jag ska ta mig till väga.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Sova nu folket, godnatt

Nu ska jag sova folket. Men vi hörs i morgon! Skriver i morgon bitti, så vi hörs då.
Jag är jätte trött nu, måste få sova ut lite iaf. Annars kommer skoldagen inte vara någonting för mig i morgon. Jag lovar att jag ska vara lika aktiv i morgon också. Försöka iallafall!

Vi hörs då!
Godnatt
puss, tjaaaao!♥


Lillkotte!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Barfota eller skor?

Har du din häst barfota eller har den skor?

Varför har du skor på din häst?
Hovarna är som jag nämnt förut, hästarnas andra hjärta. Får hästen problem med hovarna så kan man inte använda den. En häst måste få gå barfota, hur tror ni att dem gjorde förr i tiden? Längre tillbaka? Vildhästarna osv?

Nu har man kommit fram till mer och mer, även travfolk som skor om sina hästar varann dag att hästen blir mycket snabbare och smidigare om man inte har skor på dem. Hästen jobbar bättre och får ett bättre kliv, dem blir inte snubbliga eller tunga i benen vilket dem oftast blir när man har skor på dem..
Sorgligt nog så har vi ju haft en häst som hade väldigt dåliga hovar pga att han var totalt sönderskodd, dem som hade han före skodde han varannan dag så han hade en sviktande sula. Man kunde peta på sulan med fingret och man såg alltså att den sviktade. Det var verkligen helt sjukt! Vi försökte lära om honom, ge han starkare hovar. VI provade med alla sortes medel för att det skulle gå. VI provade till o med en viss lack som blir som "cement" dock inte riktigt men det gör hovarna starkare. MEn inget hjälpte, tillslut fick vi sätta på honom skor för att hovarna inte höll på honom..

Nu har vi inga skor på hästarna som står på gården. Lappen hade dock skor på sig när han kom till oss, men dem tog vi av med omedelbar verkan! Han reagerade där emot ingenting, han var lite ömfotad i början. Men efter 1-2 veckor så kunde han gå perfekt. Våra hästar ömmar ingenting när dem går, varken på grus eller asfalt!
Tänk på vad du gör med din häst, den mår bäst om den får leva som förr. Utan skor, fri till gång till hö (med ett hö nät på en rundbal) och få gå på lösdrift. Det är de bästa man kan tänka sig åt ett hästliv. Jag hoppas att ni tar åt er av vad som skrivs! För ni är väl rädda om era bästa vänner?

Det är då jag, väldigt rädd om min rara älskling! Han ska leva ett gott liv, fritt och kunna fly ifall han skulle bli rädd för något. Jag älskar min Nemo!
Något som också är viktigt att tänka på är att hästen inte får vara för hög i hörnstöden. För då får inte hästen rätt överrullning, då blir den att gå på "tårna". Och vi vet själva att det inte är skönt!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Ikea i morgon då, förhoppningsvis

I morgon ska jag och Jennie till ikea, är med i det här om att göra skolan snyggare! Så vi får la se hur det går om vi får åka med ens en gång för våra lärare. Men man kan ju alltid hoppas att vi får, vore ju rättså bra! Så här när det snart är helg.

Skönt det skulle vara om man inte behövde gå i skola alltså. Rätt nöjd man skulle vara! Hhihi. Leva loppan på landet, meeee like!!!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Tävlar om ett schabrak...Jag är med och tävlar om ett scapa schabrak hos dressyrmupparna.
Var med du också.

Klicka här.
Klicka här.
Klicka här.
Klicka här.
Klicka här.
Klicka här.
Klicka här.
Klicka här.

Håll tummarna för att jag vinner!! horsesinfocusBloggpunkten.se


Hörni där ute, Jeffä anropar!

Finns det några tävlingar som man kan vara med och medverka i? Är riktigt sugen på att göra lite mer reklam i bloggen, så höjta te om ni har någon tävling på lager så är jag självklart med och vinner ;-)horsesinfocusBloggpunkten.se


DIN DRÖMHÄST och DRÖM GÅRD

Vilken är din dröm häst?
Ras och bo ute på landet med 50 hästar och uppfödning? Svara, skulle vara intressan att veta. horsesinfocusBloggpunkten.se


NH,TRICK, FRIHET och Hovverkarbranchen

Nu mot kvällskvisten har jag utövat NH, Trick, Frihet och verkat Nemos hovar. Fick mycket gjort idag med hästen! Hovarna blev jätte fina och Nemo blev jätte nöjd jag med förstås!

Kul att komma tillbaka in i det vanliga och se att man får kommentarer, det gör mig verkligen peppad till att vilja blogga mer. I morgon kommer det förmodligen bli lite dålig uppdatering från min sida, men jag ska försöka göra mitt bästa. Jag ska ju till skolan i morgon och förmodligen blir det IKEA! Hoppas att vi får åka med dit då. Hehe!

När jag kommer hem ska jag fixa lite mer på Lovisas Design. Lägga in lite fler bilder! Jag mitt klanto hade ju missat tre bilder som hon ville ha i sin blogg, haha aja! Lyckas nog sen när jag kommer hem. Förmodligen! horsesinfocusBloggpunkten.se


Är med och tävlar om ett pannband från...Jag är med och tävlar om ett pannband från hansbo! Jätte snyggt.

Var med & tävla du också!
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.
Klicka in här.

Så kommer du till deras blogg och där får du mer information!!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Villvillvill ner till stallet nunununu

Nu vill jag ner till stallet och greja med hästarna!
Nh trickträning och frihetsdressyr med nemo idag. Ska komma ihåg att ta med mig kameran så man karn ta några färska bilder. I like it!
horsesinfocusBloggpunkten.se


Till er nya läsare!

Jag tänkte att jag skulle lägga upp den här videon igen! Har lagt upp den förut, men som sagt jag har fått en hel del nya läsare till bloggen! Den är sorglig och fin i vissa delar. Men jag förstår inte hur man som människa kan vara så okontrollerad när man rider, hur man kan låta hästen gå så högt med huvudet och dra den i munnen så ögonen håller på att trilla ur! Så sorglig, men ändå väldigt viktig för er att se. Så här är den!

Honza Bláha är med och rider löst.
horsesinfocusBloggpunkten.se


Pasta i ugn

Nu har jag gjort pasta i ugn, älskling ska ju snart och jobba så då är det bra om maten är klar innan han går iväg till jobbet. Går ju fort och göra ca 30 minuter så är allting klart. Väldigt enkelt mat med ändå gott!

Ska hjälpa Lovisa och fixa till hennes profil sen :-) horsesinfocusBloggpunkten.se


Regn, not so good

God morgon folket!
Haft en bra morgon? Jag vaknade pigg och vaken när klockan var 09:30 då gick jag upp och gjorde frukost till mig och älskling. Nu sitter jag här taggad på att åka ner till stallet och sen taggar jag skola i morgon! Har yrkesämne hela dagen och det känns rättså bra faktiskt meeeeen hörde jag t r u c k ? Oh noooo! Ser inte så kul ut, men det blir till att stå ut.

Vad ska ni göra idag? Jobba med hästarna kanske?

horsesinfocusBloggpunkten.se


sleeep weeeell

Sov gott folket, det ska jag göra! Väldigt trött, shuuue. Det är bara onsdag i morgon, på torsdag har jag truck på yrkesämne. Helt värdelöst, usch vad tråkigt om alla andra ska få åka iväg och göra grejer så får man själv sitta och ruttna i en truckjävel, nej tack! Inte mitt behov.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Göra senare under dagen?

Vad ska ni göra senare under dagen då?
Jag har idrott i stan, vi får se om jag ska dit. Känner mig inte så där jätte pigg! Men man får väl försöka ta sig i kragen.

Vad ska ni göra för något gott folk?
Stallet kanske?
horsesinfocusBloggpunkten.se


oj, är klockan så mycket?

Shit vad klockan drog iväg nu dål.
Jag och älskling har satt upp julgranen haha, hade ingenting och göra och sen fick vi en dum idé och skulle sätta upp den. Och det roligaste av allt var när han sa: men... men när jag bodde hemma satt vi upp den 1 vecka innan jul? Haha. Jag tyckte det lät så gulligt. Rara jonas!

Men nu står det på plats så här 1 månad och 1 dag innan jul. Wtf liksom!?
Nu är det nog dags att gå och sova, börjar bli jätte trött. Ps vet ni? Jonas ropade på mig och sa: Jennifer, kom hit! Vadå vad har jag gjort nu d å tänkte jag. Kom hit! Kolla där. Då stod ljusen på bänken i en festis kartong? Snacka om blind och här har jag letat i flera dagar och inte veta vart jag ställt dem. Tur att jag har en älskling som har ögonen i behåll! horsesinfocusBloggpunkten.se


Hjälpt charmigadjurälskaren med ny design

Nu har jag hjälpt Lovisa med ny design åt henne.
Jag hoppas att hon blev nöjd med designen. Jag blev själv nöjd med hennes blogg!

Klicka på bilden för att komma till bloggen!


horsesinfocusBloggpunkten.se


Häst & släde

Finns det något finare än häst och släde på julafton? En ardenner häst med tomteluva och snön yr efter dem när dem dunsar ner dem kraftiga benen och hovarna i snön. Fan vad jag älskar det! Det finns verkligen inget finare än det. Dock ser det ut som att vi inte kommer få någon snö i år till jul. Gräset är grönt fortfarande ju? Skumt som fan. Förra året hade vi lite snö vid den här tiden iallafall, det är ju trots allt december snart ju? Det borde vara snö nu.


Bild Lånad! horsesinfocusBloggpunkten.se


Hästarna fick en vilodag

Tottohästen fick en vilodag idag, bror tränade bara lite trick med Dorran! Så jag kom hem för inte alls så längesen. Satte mig här och såg att jag hade fått fina kommentarer. Jag älskar er gott folk! Ni är helt underbara. Just nu är jag rättså trött, som vanligt då tänker ni! Haha. Kanske ska sova? Eller. Det känns meningslöst att gå och lägga sig så himla tidigt, för man är trött på morgonen i vilket fall. Men så kan det vara! Nu är det inte långt kvar till SIHS, faaan vad jag längtar det ska bli så jäkla gött.

I morgon ska jag ner till stallet igen och jag funderar även på att starta en egen kollektion. Det skulle ju vara ganska så nice faktiskt! Hm. Vad säger ni om det?


Sööööta amber, saknar hundvalparna enormt mycket :-(

horsesinfocusBloggpunkten.se


Pynta i stallet?

Brukar du julpynta i stallet?
Det kommer jag att göra, dock står ju inte våra hästar inne under nätterna och så. Men det kan ju alltid vara härligt att komma in i stallet och känna att det är jul där inne också? Hahah eller.

Hur gör du?

horsesinfocusBloggpunkten.se


Sjukling

Jag är inte helt pigg alltså! Helt vimsig i bollen. Var in till stan och handlade en sväng iallafall var verkligen tvungen. Jonas jobbar ju eftermiddag och då hinner man inte göra det för han hinner jämt åka innan jag kommer hem från skolan. Så idag fick jag åka och handla även om jag inte är så himla pigg. Skönt att ha allting hemma i kylen! Köpte även två julstjärnor in till sovrummet. Nu är det bara lite mörkare gardiner som fattas in dit. Kan ju inte ha ljusa gardiner på vintern!!

Nu ska jag kika runt lite här bland bloggar och se om det finns några som skrivit något nytt. Trött!!! horsesinfocusBloggpunkten.se


hiss eller diss, rawr så hett!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Klirr i kassan


Nu 224 Kr
Förr 449 Kr

Blir nog till att beställa detta snygga träns till karln i hagen.
horsesinfocusBloggpunkten.se


Hiss?


Ser skön ut, frågan är om det är hiss eller diss? horsesinfocusBloggpunkten.se


Dissa benskydd, hästen är ingen glas bitHästfolk hit och hästfolk dit, dissa benskydd!
Varför ha massa krimskrams på hästen? En
häst är ingen glasbit och behöver inte tolkas
som det heller. SÅ låt den gå fri, det är mycket
snyggare utan massa skit! horsesinfocusBloggpunkten.se


Har ridit på en av christer hyckenberg hästar


Jag har ridit på en av christer hyckenbergs hästar.
Eller min kompisar har tagit över ett sto som han
haft. En riktigt duktig häst! horsesinfocusBloggpunkten.se


Testa dina kunskaper!

Vi är många som sitter och rider själva en stor del av tiden. Hur ska man då veta vad som är rätt och fel? Tränaren Kerstin André bjuder på en bra övning där du själv kan kolla kvaliteten på öppnan

Tipstack till: Kerstin André
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

Den här övningen är bra eftersom den ger ryttaren "betyg" på hur öppnan fungerar - när man inte rider för tränare.
- Det är en bra kontrollövning. Hästen ska vara lika lätt i bägge sidorna, både i skänkelvikning och i öppna, säger Kerstin André som är A-tränare i dressyr.
Dessutom kan du använda övningen för att introducera den unga hästen för öppna.
Det vanligaste felet när man rider öppna är att man låter hästen bli förböjd i halsen och tappar bjudningen.
- Kan du inte få hästen rak igen har den tappat sin yttersida. Kontrollera då och då att den kan bli rak. Om det är bra ska hästen varken protestera eller tappa rytmen när du växlar fram och tillbaka, säger Kerstin.

Gör så här:
Rid på fyrkantsspåret i trav. Rid skänkelvikning längs långsidan, med framdelen innanför. När du och hästen klarar tvärningen - och det går lätt att trava med den tvärning du vill ha - gå över till öppna. Därefter växlar du mellan skänkelvikning och öppna längs långsidorna, så småningom även i andra varvet.
En skillnad mellan öppna och skänkelvikning är att bålen är böjd i öppna och rak i skänkelvikning.
- Man låter den forma sin insida som en båge i öppna. Men ändra inte tvärningen, det är lättare för hästen att en faktor redan är på plats, säger Kerstin.
Om det går dåligt, gå tillbaka till skänkelvikning, som är en mindre ansträngande övning för hästen.


- Tyvärr är många ryttare dåliga på att byta galopp. Man skyller på att hästen eller man själv inte har lärt sig, men det är något hästar i frihet gör enkelt och naturligt. Ofta är det ryttaren som krånglar till det. Då är det ganska enkelt att använda bommar, säger hopptränaren Ann Hellström.

Tipstack till: Ann Hellström
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

I veckans övning får du och hästen träna på galoppombyten, utan att det behöver kännas krångligt.
- Ju mindre du gör desto enklare blir det, säger B-tränaren i hoppning Ann Hellström.
Hon gillar upplägget i veckans övning där man börjar med att få hästen - och sig själv - avslappnad genom att rulla på en volt i galopp. Om man sedan är noga med att använda blicken åt det håll man tänkt rida bör det gå lätt som en plätt att byta.
- Hästen fångar ganska snabbt upp små förändringar hos dig på ryggen.

Tänk inte för mycket
Egentligen tycker inte Ann att man ska fundera så mycket på hjälperna. Men om man vill kan man få hästen att gå lite mer för innerskänkeln och så förstärka ytterskänkeln i själva språnget.
- Men man måste ha hästen lösgjord innan man börjar med det här, annars får man en spänd häst som inte kommer att byta.
Har du en vuxen, uppvärmd och framriden häst kan det räcka med tre till fem byten under ett pass. Så att det inte blir "traggel". Du kanske kan göra övningen fler gånger en annan dag. Det är viktigt att hästen förstår att den har gjort rätt, det blir som en belöning när ni slutar.
För en unghäst, gör inte om övningen för många gånger. Kanske kan en eller två gånger räcka.
- Det är inte alltid polletten trillar ner för häst och eller ryttare första gången. Gör om under ett annat pass, tipsar Ann.

Gör så här:
Rid fram i alla gångarter på raka och på böjda spår i båda varven.

A. Gör övningen utan bommar. Galoppera, bryt av till skritt, fatta ny galopp. Särskilt bra om man känner sig osäker som ryttare.

B. Rid i galopp på volt. Det ska vara en lugn galopp där du kan kontrollera hästen. Hästen ska vara eftergiven i den inre sidan. Du kan gå över kavalettin eller gå innanför den. Rid i båda varven.

C. "Byt om volt" över kavalettin. Tänk att du rider i en båge ut från volten, ha hästen runt inner skänkel. När du kommer ut har du en ny innersida och ska ha stöd på den nya utsidan. Bli kvar några varv så att du får samma rytm och jämnhet, gå sedan tillbaka. Se till att du rider lika mycket i båda varven.
- Man behöver inte ge jättemycket eftergift, minimalt, var noga med att behålla kontakten med hästens mun. Många släpper efter på tygeln och lutar sig lite framåt så att hästen tappar balans, fortsätter i "fel" galopp och trillar inåt. Ryttaren hamnar framåt och lite inåt, och då ändrar du balansen, säger Ann.
Hamnar du i fel galopp, så att hästen inte byter; sakta av och trava lite eller skritta så att hästen blir lugn. Det ska inte vara några bryska, hårda tag. Hästen ska förstå dig. Fatta den nya galoppen sedan - och fortsätt övningen.
Börjar det fungera kan du byta varje varv, alltså gå på en åttvolt. Blir hästen stressad, ta en paus och börja om.
- Inget arbete blir bra om hästen blir stressad.

- Många svenska ryttare som kommer till Tyskland för att träna får kritik för sina hörnpasseringar, och får lära om.
Det säger Kerstin André som är A-tränare i dressyr. Hon delar med sig av en toppenövning som får ordning på även den värsta hörnslarvern.

Tipstack till: Kerstin André
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

- Många ryttare är dåligt skolade på att rida hörn i Sverige, om man jämför med Tyskland och Holland. Man är för slarvig och passerar bara. Men varje hörn är en kvarts volt, säger A-tränaren Kerstin André.
Och det är just tanken på att ett hörn är en del av en volt som är trixet med den här veckans dressyrövning.
- Tänk i varje hörn "detta är en del av en volt" - då skärper man sig själv och ställer högre krav på sin häst, säger Kerstin.
För att ekipaget ska få extra kläm på känslan och tekniken i en hörnpassering lägger Kerstin in små volter i hörnen.
- En bra hörnpassering ger en starkare och mjukare häst, som kan leverera kraft efter hörnet. Och rörelserna kommer ju ofta ur hörn.
Rent generellt tycker Kerstin att vi borde använda oss mer av volter.
- Lägg oftare en volt! Man får en kombination mellan gas och broms som egentligen är en form av samling, även om vi inte pratar om regelrätt samling, eftersom voltens storlek bestämmer svårighetsgraden.

 

Gör så här:
Rid på fyrkantsspåret och tänk i varje hörn att du ska rida en mycket specifik väg. Hästen ska gå exakt där du vill ha den. Om det känns "sladdigt" eller osäkert, lägg en volt i hörnet. Om du är snabb och hästen välutbildad kan du lägga volten direkt i det "misslyckade" hörnet, annars lägger du volten i nästa hörn.
Volten kan variera mellan cirka sju och tio meter i diameter, beroende på hästens och din utbildningsståndpunkt.
Hästen ska spåra i hörnet och på volten. Bestäm dig för var du vill rida. Ta riktmärke i backen framför dig. Kommer du inte dit har hästen gått emot hjälperna.
- Det som är bra med övningen är att om man inte hinner märka att hästen inte spårar i hörnet så har man en hel volt på sig att märka det - och då kanske till och med ryttaren känner det, skrattar Kerstin.

Fixa till riktigt bra fattningar från skritt med hjälp av den här superdressyrövningen. Tricket ligger i förberedelserna.

Tipstack till: Anne-Carin Klinge
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

– Fatta galopp kan alla hästar göra. Att fatta från trav är tekniskt svärare än från skritt, förutom för unghästen. Men i den här övningen gäller det inte bara att fatta från skritt, utan även att göra det så bra att man skulle få riktigt bra poäng på dressyrbanan.
Det säger Anne-Carin Klinge, B-tränare i dressyr som arbetar på heltid med träningen - plus att hon både har unghästar och en häst som har debuterat Grand Prix.
Det brukar bli jättefina fattningar med den här övningen, säger Anne-Carin.
– Du får grepp om ytter bak och det är där galoppen börjar. Att hästen studsar i skritten hjälper. Hästen brukar sätta in ytter bak och det är då du får den där stooora fattningen, förklarar hon. Men det gäller att våga hålla i på yttersidan, annars länger hästen ut och släpper ut det yttre bakbenet.

Variationsmöjlighet

B-varianten nedan är bra för att häst och ryttare ska få en känsla för övergången till skritt. Men båda varianterna ska upprepas – för effektens skull.
– Det här är gymnastik, lösgjordhet, samling och lydnad, säger Anne-Carin.
Se till att du verkligen känner efter vilka effekter övningen ger, tipsar hon.
– Får du igenom fattningarna brukar hästarna vara väldigt fina och korta efteråt när du travar – och det är övningen som har gjort dem korta.

Gör så här:
A.
Rid på en liten volt. Hur liten beror på hästen och dess bärighet samt storlek, men runt tio meter är ett bra riktmärke. Se till att få en bra, aktiv skritt. Samla skritten (det kräver styrka för att det inte bara ska bli långsamt – det ska bli aktivt). Rid öppna på det lilla voltspåret. När skritten är bra, korta upp yttersidan lite.
– Du ska känna att skritten nästan är studsig bak, tänk piaff. Jag brukar säga ”låstas att du ska piaffera” och då gör alla lustigt nog rätt, det är väl något man vill kunna, säger Anne-Carin.
Känn att du har gummiband på yttertygeln. Om du kramar om tygeln måste du känna att hästen kortar sig. Det behöver inte vara så att det syns, men du och hästen ska känna det. Du kan behöva ställa lite utåt och säga ifrån genom att ta tag i yttertygeln och sedan gå tillbaka in i öppna.
Fatta galopp ur öppnan. Får du en bra fattning går du ur volten och fortsätter med det du tänkt göra.

B. Rid på volten som i ”A”. Sitt kvar i öppna i fattningen och galoppera tre–fyra språng. Krama till på yttertygeln för att kontrollera att du har en eftergiven innersida. Se till att inte galoppera för länge, hästen ska sakta av innan den hunnit länga ut sig.
– Om man ger ryttarna känslan av att sitta kvar i öppnan brukar de vara duktiga på att vända hela tiden. Och då brukar de inte släppa innerskänkeln, som ju är viktig om man ska ha kvar hästen eftergiven.


Ett riktigt gympass för hästen - det är veckans dressyrövning. Alla kan testa övningen som går att variera från ganska lätt till en regelrätt piruett.

Tipstack till: Malin Cohlin
Text: Hege Hellström
Skiss: Linda Eriksson

- Det här är som att gå på gym för hästen, övningen är riktigt bra för att stärka bakdelen, säger Malin Cohlin. Hon är B-tränare i dressyr och ansvarig för unghästutbildningen på Lövsta stuteri - och hennes egen tränare heter Tinne Vilhelmson Silfvén.
Den här veckan bjuder Malin Cohlin på en övning som förbereder hästen och ryttaren för galoppiruett - den högsta graden av samling i galopp. Men även mindre rutinerade ekipage kan testa övningen, fast med en större volt.
- Kan man göra öppna och sluta kan man absolut testa övningen, säger Malin Cohlin.
För att lyckas krävs att hästen bjuder framåt ordentligt. Det kan man hjälpa hästen med genom att inte traggla för länge, då blir det både tråkigt och jobbigt för hästens muskler.
- Om hästen blir seg är det bara att avbryta och gå ut och tempoväxla. Antingen går du ut på rakt spår och rider rejält framåt eller så kan du gasa bara några steg rakt fram och sedan gå tillbaka till övningen.
Det gäller att ha kvicka hjälper och att inte bli klämmig.
- Ju högre svårighetsgrad du ska rida, desto viktigare är det att hästen är elektrisk för hjälperna. Den ska "rysa till" när du använder hjälperna, säger Malin Cohlin.

Gör så här:
Rid på en 20-metersvolt. Rid med tagen bakdel och minska. Hur mycket du ska minska beror på utbildningsnivån. Börja gärna med att minska till en 15-metersvolt för att kolla att allt funkar.
När du är på den mindre volten, gå över i öppna.
- Det gör att hästen blir kvar undan innerskänkeln mot yttertygeln och att den inte börjar falla över innerskänkeln, förklarar Malin Cohlin.
När hästen går bra i öppna, gå över i sluta igen.
Ligg inte kvar på den mindre volten för länge. Lagom kan vara att göra två öppnor och två slutor och sedan avbryta och gå ut på rakt spår och öka.
Om hästen känns seg, avbryt antingen genom att gå ut ur volten helt och öka, eller genom att rida några steg rakt fram och sedan gå tillbaka till skolorna.
När hästen blir starkare kan du minska volten rejält.
horsesinfocusBloggpunkten.se


Beställa lite nya grejer till Naajmo från GG
horsesinfocusBloggpunkten.se


VARFÖR SKÄR MAN HÄSTAR?

 

Det är helt onaturligt att ge sig på en häst för de flesta av oss här i Sverige, men ändå så är det helt normalt för vissa karlar? Vem var då personen som började med att åka runt och leta efter vårt underbara fyrbenta djur? En tanke som just denna är inte klok. En börjar och sen dras fler med efter grupptrycket och inte vågar stå emot. Mina tankar snurrar i huvudet och jag kan inte hitta en början till det och inte ett slut heller för den delen. Vad har man ut av en sådan sak? Man blir hatad för livet, får kränkande kommentarer osv. Tänk dig att du kommer gående efter en mörk väg en natt, du möter en bil som låter högt ljuddämparen är trasig bilen har inga lysen på men du har trotts allt att en bil åker förbi. Du vänder dig om och kollar, du ser skuggan i mörkret av att bilen åker längs vägen tillslut försvinner han bakom kurvan och du vet inte vart han tog vägen någonstans!

Oftast när det kommer sådana bilar så blir man lite skraj, man kanske inte vet vad man ska ta sig till. Du tänker: Hm vad var detta för skum person? Efter en stund fortsätter du gå vidare hem och lägger dig. I morgon tidningen när du vaknar står det ”häst skuren” i Klenshyttan. Vem var människan i bilen du mötte? Ibland finns det en önskan och det är att man kunde vara med uppmärksam som människa.

Det är har hänt i närheten där jag bor och den sista insändaren ligger jätte nära bara 1 mil bort kanske. Så det är inte alls långt ifrån!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Väldigt trött just nu

God morgon folket!
Jag är väldigt trött just nu, jag hatar att gå upp på morgonen. Känner mig inte så pigg heller! Jag tror jag börjar bli sjuk, huvudvärk och allmänt seg. Vintersjukan... Vilket jag hatar! På eftermiddagen ska jag ner till stallet och jobba med min kära älskling i hagen. Frihetsdressyr, trickträning och grejer! Det tycker han är jätte roligt. Nu ser jag fram emot inridningen på honom, det kommer bli fantastiskt kul. Hihi! Jätte roligt.

Har du en unghäst? horsesinfocusBloggpunkten.se


hoppas på..

Hoppas på att jag är pigg när jag vaknar. Har verkligen sovit för lite! Helt orkeslös. Bättre i morgon! Ska ner till stallet då också och ta ut hjärtat och jobba med honom. Han har vuxit lite mer nu kände jag när jag borstade honom idag.
Måste berätta något kul... Han har fått en fix idé att han ska pussas när man stor och borstar honom i ansiktet. Dock får han inte göra det, för man vet aldrig med en unghäst vad dem kan ta sig till. Det går så jäkla fort när dem väl nyper till, så pussas får han lära sig när han har blivit äldre och mer mogen för nu är han alldeles för omogen. Men han testar alltid sina gränser av vad han får göra och inte!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Lägga mig framför tvn och sova

Nu ska jag lägga mig framför tv:n och sova till Jonas kommer hem.
Blir lite nervös för vi har en katt som är helt jävla störd! Härjar och skriker som fan. BLir ju nästan rädd för den store. Man vet väl aldrig vad han kan få för sig!

Men vi hörs i morgon
god natt. Sleep well!
Tjaaaao horsesinfocusBloggpunkten.se


helt slut och yr

Helt slut och yr.
Undra om jag äter för lite? Känns typ som blodsockerfall. Åt nere vid mamma o pappa! Men jag kanske inte äter tillräckligt, kanske borde äta frukost och sånt där också? För det är ju en jäkla bra start på dagen. Nya tag här ifrån min sida känner jag.

Kom nyss hem iallafall, ljusstakarna lyste så fint i fönstren. Har börjar pyntat lite smått! Det står ju inte på förens det är första advent. TIden går så extremt fort! TIll skillnad mot när man var liten, då tyckte man att det jämt gick så sakta. MEn nu sprutar tiden iväg. horsesinfocusBloggpunkten.se


NH Med nemo delux trippel fis!

Kom in för en stund sedan. Idag blev det Nh med nemo delux trippelfisen, lite frihetsdressyr och trick. Jim red Lappen idag och det gick rättså bra! Både lös och med repgrimma. Ska göra samma sak  i morgon igen får se hur det går och då blir det mer träning inför Julshowen. Längtar oooo så kul!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Nere i stallet

Nu är jag nere i stallet.
Jag är verkligen helt snurrig i huvudet?! Letade efter dem borttappade ljusen innan jag åkte hemifrån men jag hittar dem inte, hur kan man vara så tankspridd så att man inte ens vet vart man lägger grejerna? Jag blir så sur. Å nu snurrar det lagom där uppe i hjässan. Haha! Galenskaparen här.

Jag ska snart ut och ta med mig min fyrbenta älskling ifrån hagen. Massor med kärlek och mys! Min fina, underbara trollhäst.

Har alla kommit hem från jobb och skola nu? Med tanke på att besöksiffran bara stiger? Haha


Försöka duger Niiemo

horsesinfocusBloggpunkten.se


Vad har du för häst?

Vad har du för häst?
Har du någon favorit häst du alltid velat ha?

Min favorit häst är en frieser och jag ska köpa mig en sån sen när jag går ur skolan. Man kan ju alltid ha två stycken, variera i mellan varven liksom. En frieser är en jätte vacker häst, har det finaste steget. Dem slår alla dressyr hästar. När man ser en frieser komma in i tex globen, då smälter man riktigt mycket. Det blir inte så med några andra hästar, en frieser har en speciell charm och är ett rejält blickfång! Helt klart.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Vallby Lappen


Tilltals Namn: Lappen
Extra Namn: Vallby
Kön:
Valack
född: 28 maj 1989
Ras: Nordsvensk
Färg: Brun med svart man & svans
Mkh: 157-158
Typ/modell: Stor häst
E: Lapp Nils
U: Vallby Svinta
Hästkompisar: 3
Personlighet: Lappen är en jätte snäll häst! Skulle på något sätt aldrig vara dum, barn kan krypa kring benen på honom när han står på gången och han gör ingenting. Dock kan han bli jätte pigg i ridningen, men när han väl går som han ska så tickar han som en klocka fram i dressyren. Han har super mysig trav och man rider bäst barbacka på honom. En jätte underbar häst i alla lägen! Jag har lärt mig mycket av honom.
Tre saker som är typiskt Lappen: Kelig, klocka i dressyr, pigg och vaken
Favorit Godis: allt möjligt
Ägare: Veronica Hellbergh horsesinfocusBloggpunkten.se


Om JenniferJennifer Andersson, driver horses in focus!
En tjej från Grängesberg storesyster till Jim som har NTF HORSES. Hon är 18 år och har haft egen häst sen hon var 3½ år! Hon driver bloggen horses in focus... Hennes intresse för hästar har varierat fram och tillbaka. Som liten var hon alltid med sin moster Veronica i stallet, hennes dåvarande häst hette Frej och var Jennifer's favorit. En av det snällaste hästarna som hon visste! När hon sedan fyllde 3½ fick hon en egen häst, en shettis som hette Snobben. Han var svart skäck, en hingst och var bedårande vacker. Men åren gick och Jennifer blev större, hon började på ridskolan Narvgården! Där hon fick ytterligare en favorit häst som hette Nicka.Sedan gick hennes intresse för hästar itu i något år, tog en paus helt enkelt. Hon gjorde annat som hon tyckte var roligt till hon sedan kom på iatt "det skulle vara kul att börja rida igen", så hon började i Räfsnäs. Där hon red 5 prov ggr innan det var dags att betala in! Hon tyckte att det var kul för stunden och Jennifers mamma frågade henne, ska du rida?" Ja, sa Jennifer. Det skulle hon! Så det blev inbetalt. Men efter 2 gånger så tröttnade hon på ridningen igen. Hon ville ha en ny egen häst, men hennes intresse kanske inte var på top?
Efter några månader visade sig igen att Jennifer skulle vilja rida. Men då bestämde dem sig för att köpa en egen häst, dem köpte en welsh mountain. Han hette Criss Cross kallades CC. Han var 3 år och skulle ridas in! Jennifer tyckte att det skulle bli roligt att få en egen häst. Så dem hämtade honom i Gävle!

Några veckor senare skullle CC börja ridas in, Jennifer satt på honom och det gick bra! Gjorde så några gånger, för att senare börja rida lite lätt runt på honom. Då började CC kasta av Jennifer! Hon flög av jätte många gånger, men hon satt sig upp efter varje gång. Tillslut flög Jennifer av så många gånger, så hon klarade inte av honom. Tappade intresset igen!
Spelade ingen roll, nu hade dem testat med allt! Så CC flyttade till Djurås. Till en tjej där. Hon tog en till paus, i 1år! Då började Jennifer rida i Pärlby på ridskola där i stället tillsammans med en kompis. Då blev det roligare, för då hade hon någon som hon kände igen. Som man red i samma grupp som! Där red hon ett bra tag och tappade inte intresse på ganska länge då... Så såg dem att Cc kom ut på annons på blocket och det gillade dem inte, så han fick flytta hem till Jennifer & hennes familj igen.Där stod han i flera år tillsammans med en ardenner ett tag och med några andra hästkompisar. Jennifer red på honom då, åren gick och Jennifers intresse var på top! Hon tyckte det var jätte roligt . Men tillslut så växte Jennifer ur Cc och hennes bror fick rida honom. Då fick Jennifer en större häst! Som hon hade i några år, det var en nordsvensk C ponny. Saba och var alldeles utmärk passform för Jennifer! Dem hade jätte roligt, fina galoppturer och fina ridpass i paddocken.

Sedan har Jennifer utvecklats mer och mer! Som 13-14 åring så brast intresset för hästar igen för Jennifer. Hon träffade Jonas och då hade hon världens vackraste häst. Grindfakse och han hade Järvsöfaks som far! Det var en riktig dröm häst. Men intresset höll inte hela vägen! Kärleken kom ivägen. Så hästlivet fick lägga sig på hatthyllan en stund! Efter 1 år så började Jennifers intresse för hästar bli stort igen och sedan dess har intresset varit upp & ner. Det har alltid funnits där, hon har inte tappat det. Men hon har känt att hon inte har hunnit med så mycket vissa stunder, även om intresset har funnits kvar där. Men nu på äldre år har intresset blivit bättre, hon är nu stolt ägare till en av världens snyggaste Haflinger vallack! Nemo De Fux. Hon har ett brinnande intresse för dressyr! Men inte vilken dressyr som helst, utan dressyr i repgrimma och med vikten.
Hon ser fram emot att få hålla kurser i ridning med repgrimma och i Natural Horsemanship! Hon hoppas och ska utvecklas mer inom ridsporten och hon vill kunna gå långt inom det.

Det var lite information om Jennifer!
Ägare till Nemo De Fux

horsesinfocusBloggpunkten.se


Sune


Tilltals Namn: Sune
Extra Namn: Örtjärns
Kön:
Valack
född: 28 juli 2009
Ras: Shetlandsponny
Färg: Brun med svart man & svans
Mkh: 94cm
Typ/modell: ponny
E: Dacke
U: Doris
Hästkompisar: 3
Personlighet: Sune är den häftigaste shettisen i världen. Super mysig! Han kan göra alla tricken. Han älskar att göra trick och få komma ut och jobba. För han leker livet varje dag! Sen han kom ut sommaren 2009 så har han alltid varit en glad häst, jag har aldrig sätt honom vara sur någon gång. Han tycker om barn och skulle aldrig göra någon illa.
Tre saker som är typiskt Sune: Super mysig, nyfiken, alltid glad
Favorit Godis: morötter
Ägare: Jim Andersson horsesinfocusBloggpunkten.se


Doris


Tilltals Namn: Doris, Dorran
Extra Namn: -
Kön:
Sto
Ras: Shetlandsponny
Färg: Svart
Mkh: 103
Typ/modell: ponny
E: okänd
U: okänd
Hästkompisar: 3
Personlighet: Doris är en tuff shettis som hatar stim och hastigt beteende. Hon är en test patrull som alltid testar gränserna. Hon älskar att bli körd! Super mysig i all hantering. Man måste vara lugn med bestämd åt henne, för är det fel person så kan hon enkelt ta över ledarskapet. Hon kan gå jätte fint i form, men testar även i ridningen en hel del. Därför behöver man en liten tuff vuxen som rider henne.
Tre saker som är typiskt Doris: Vuxen häst, hatar barn & stim, världens mysigaste
Favorit Godis: Potatis skal
Ägare: Anne Hellbergh horsesinfocusBloggpunkten.se


Pfiff eller henri de rivel

Vilken sadel är snyggast och vem är skönast?
Har dem två olika för o nackdelar, ge mig exempel på vilken av sadlarna som är bäst!
Jag har ridit i en pfiff, men dock inte i en henri de rivel. En henri de rivel ser ut och ha bättre stöd för knäna och har en snyggare sist och ser ut att ha bättre stöd för rumpan.

Vad använder du för sadel?

Pfiff


Henri de rivel.
horsesinfocusBloggpunkten.se


5 dagar kvar, sjuk längtan?

5 dagar kvar till stockholms horseshow, det ska bli grymt helt faschinerad! Jag längtar kopiöst mycket just nu. Några man känner igen ska även dit och då kanske man träffar Lovisa i vimlet hehe kul. 

Vad ser ni mest fram till att se?  horsesinfocusBloggpunkten.se


Vad är viktigt när man jobbar med hästen?


horsesinfocusBloggpunkten.se


Utbilda dig & din häst inom de olika trickenKom till oss och utbilda dig och din häst inom det olika tricken
. Vill du vara veckoelev? Hos oss hittar du kurser för pang priser och får lära dig så otroligt mycket för pengarna. Du hittar erbjudanden från 300,- beroende på vad du strävar efter och vilken kunskap du söker inom de olika områdena. Vi erbjuder dig hotell, stugby och vandrarhem. Stugbyn ligger 700m från gården, hotellet ligger 5-7km från gården och vandrar hemmet ca 4km.

Vi åker även ut och har kurser, beroende på mil och mån av  tid!
Angränsande län fungerar bäst. Är du från skåne, malmö, kalix, umeå eller östersund och vill ha hjälp finns alternativet för veckoelev. Chansen är då större att din häst kommer att åka ifrån vår gård med fler kunskaper. Vi strävar efter att ha nöjda kunder och därav priset!

Och du vet att vi hjälper dig även med din problem häst? Vill den inte gå in i transporten? Går den på dig? Har den ledarskapet? VI finns här och kan erbjuda dig all hjälp du behöver.  

Det spelar ingen roll vilken ålder hästen har, du kan fortfarande lära den. Men det kan givetvis ta lite längre tid än med en unghäst!  Våga fråga, ta för dig. Hör av dig!

Kolla in här så får du veta mer om priser!
horsesinfocusBloggpunkten.se


Gonna be a long walk home

Sitter och tar det lite chillidill! Ska snart åka ner till stallet. Men innan dess måste jag ta hand om disken, dock är det inte så mycket men det är skönt att komma hem ikväll och inte behöva göra något. Så är det ju faktiskt! Kommer antagligen vara helt död efter att vara i stallet en hel dag med broderjakob ;-)

Vad ska ni göra idag folket? :) horsesinfocusBloggpunkten.se


Life is life

God Morgon!
Sitter i skolan och har samhällskunskap. Ska göra färdigt det sista! Shit, läraren kommer bli galen på mig. Jag gör klart allting sen har hon inget mer att ge mig. Men det är bra! Hellre på det viset än att man riskerar IG och grejer.

Slutar klockan 09:30 idag. Då blir det stallet! Jag och bror ska träna på showen den ska sitta som ett smäck...


Syskonen Andersson. Men vart är Jim? Bakom händerna(?) feeegis.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Lasse Brandeby - 27 april 1945 - 20 november 2011


SKÅDESPELAREN LASSE BRANDEBY GICK BORT IGÅR DEN 20/11-11.
~~ 27 april 1945 - 20 november 2011 ~~
HAN BLEV BARA 66 ÅR GAMMAL OCH HAR BJUDIT PÅ MASSOR MED SKRATT
I OLIKA FILMER. HAN VAR ÄVEN MED OCH MEDVERKADE I FÅNGARNA PÅ F-
ORTET.

HAN LED AV EN LÄNGRE TIDS SJUKDOM.
VILA I FRID.
20 NOVEMBER 2011

horsesinfocusBloggpunkten.se


Här är vi uppe med tuppen

Uppe med tuppen även denna ljuvliga morgon. Dock var det segt att komma upp, man ska nog gå och lägga sig sent då hinner man inte komma in i den djupa sömnen vilket verkar mycket behagligare. För jag blev störd av att klockan ringde i morse. Livest chargång i med o motgång!

Ska göra klart mitt arbete om BNP på SHK idag. Då blir hon glad! ;) horsesinfocusBloggpunkten.se


dagarna bara rullar förbi

Snart dags att kliva upp, skolan väntar som vanligt i veckorna!
Idag ska jag ner till stallet och ha Nh, trickträning och frihetsdressyr träning med Nemo. Han är så himla rolig att jobba med denna karl! Han är sjukt arbetsvillig och det gillar jag. Jag hatar sega hästar blir hästar för stora blir dem så himla tungjobbade och då finns det ju ingen styyling i det hela för det ska ju se snyggt ut också, då är det mycket roligare med smidigare hästar som är smidiga och smäckra i kroppen. Jag älskar det! Muuums. Hot horses, I like it


Leksands if♥ synd att ni förlorade idag bara... Men kommer alltid vara bästa laget! horsesinfocusBloggpunkten.se


Långt eller kort rep i Nh?

Långt eller kort rep i Nh?

Har du för kort rep i Nh ökar risken att du inte orkar hålla hästen om den skulle sticka och får därför lättare chans att kunna ta över ledar skapet. Det finns inga direkta fördelar med för kort rep!

Men det finns där emot massor med fördelar med långt rep. Du får större marginal, du kan jobba hästen lättare på större och mindre volter. Skulle hästen "slita" sig så får du mer kraft att orka hålla hästen än med ett kort rep. Vi jobbar våra unghästar på långt rep även om vi har dem på mindre volt! Det går jätte bra och behöver man skicka iväg dem så finns det rep till över så att dem inte behöver känna sig fast fängslade med ett för kort rep vilket kan bli en stor risk.


Detta rep från Jaana är helt perfekt. Det är bra vikt och längd på det. Vi har 6 meter! Och detta är nemo's men ett svart givetvis för vitt kan ju bli för smutsigt.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Häst i fokus

Förstår ni verkligen vad som innebär med att vara hästägare? Har ni tänkt på sånna här saker förut? Eller är det bara ridning och körning som snurrar i skallen där ute i vårat avlånga landskap?

Vi alla måste bli mer försiktiga och säkrare när vi håller på med våra hästar och därför har vi valt att jobba med den här metoden Natural Horsemanship (naturlig hästhållning) man får ut jätte mycket av det och hästen blir mer harmonisk. Att snurra runt i en harmoni tillsammans med sin häst är helt fantastiskt!

Låt fler uppleva den känslan. Få en säkrare häst idag och lär den allt du kan. Hästen kan, det är bara du som måste visa den dina kunskaper. Vi är två individer som inte pratar samma språk, men med signaler stora som små så förstår hästen allt som menas! Detta är en säkerhet till er elitryttare som nybörjare.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Mvh H I F (horses in focus)

horsesinfocusBloggpunkten.se


Läsarna kommer tillbaka, härligt!

Om dagen så är det 80-100 läsare in och kikar, aktiva alltså! Så det tar sig. Sen är det typ 400 st som är in via mer-trafik. Dem är inte direkt aktiva! Men det är kul att vissa kommer tillbaka och man har fått vissa fina kommentarer av folk och det tackar man för.

Nu är det snart 5 dagar kvar till SIHS (stockholm international horseshow), fattar hur mycket jag längtar till det? Det är grymt, det ska bli så fantastiskt kul. Ni anar inte känslan! Ja, ni som ska dit har väl samma känsla antar jag. Men ni som inte ska dit ;) ojojoj. Haha.

Lorenzo kommer vara bäst i globen i år, kommer givetvis att slå alla!
Det är sånt som imponerar mig och inget annat, helt klart ;) hur fränt är det inte när man står upp på hästen och hoppar lös? Bror hoppar lös, men han står inte. Där emot har han stått på Lappen någon gång när han har gått lös med halsring.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Nu börjar det komma ifatt

Nu börjar tröttheten komma ifatt från i morse, när man väl har varit vaken i 15 timmar o bara sovit 3h. Känns jobbigt att ens behöva gå upp i morgon, men det är bara till att stå ut. Ska göra mitt skolarbete, punkt - slut! Slutar i skaplig tid i morgon också och du ska jag ner till mitt eviga allt i hagen. För karln i huset jobbar eftermiddag den här veckan tråkigt!! Så jag får klara mej utan honom. Men det går! Jag har ju min andre gubbe (hästen!)

Vad ska ni göra i morgon?
Jag funderar på att göra en egen kollektion typ schabrak, täcke osv.
Det skulle vara ganska najs.  
horsesinfocusBloggpunkten.se


Vilken är din favorit färg på häst?Brun
Fux
Svettfux
Mörkbrun
Svart
Skimmel
Vit
musblack
Skäck


?
horsesinfocusBloggpunkten.se


Nöjda med kursen - dagens resulterade så här

Kursen idag gick utmärkt och bror lämnade ett fint resultat bakom sig och dem ville att han skulle komma tillbaka till dem sen igen så det var verkligen skoj. 3 hästar lärde sig att buga, komplement, ligga o sitta! Sen lite på börjad spanskskritt. Super duktig och bilder har jag även tagit!

Det gäller att ha tålamod! Vilket han verkligen har, han brinner för det här SOM ingen annan. Många som håller kurser visar oftast bara en grej, typ bergsgeten kanske? Men här visar man allting för att få fram så bra resultat som möjligt och ha nöjda kunder. Det vinner man enormt mycket på i längden.

Dock fick jag inga bilder på från NH passet i morse. Men där var det 1 hingst med som var rädd för piskan, men efter att jim körde tollerans träning med honom så gick det bra på eftermiddagen.


Jim visade hur Linda skulle göra för att få hästen att ligga och här har vi resultatet! Det
är kul att se att man har en bror som lär ut helt perfekt.
Lillkotten bugar

Påbörjad sittPå börjad buga på 10 åriga bandit! Snyggaste hingsten jag någonsin sätt, omg!
Kolla även in svansen på bilden nedan

Och en stjärna på rumpan.

Dagen avslutades med att Jim körde Nh med hingsten Mikko som ville dra varje gång man
"longerade honom" så jim tog honom i Nh och han gav sig efter 30 minuter. Men han försökte
allt. Tillslut kunde han även tollerans träna honom på slutet.

En mycket bra dag! Ska dit senare igen och hjälpa dem. Väldigt kul!
horsesinfocusBloggpunkten.se


På väg hem

Nu har vi åkt en bit från Åmål, på väg hem till kära dalarna igen.
Jim är nöjd över resultatet av kursen och jag är väldigt nöjd över insatsen som han bjudit på! Tycker han är super duktig. Det här ser jag fram emot fler gånger!

Vill du också lära din häst att buga, bergsgeten, komplement, ligga, sitta, ligga på sidan, ligga på rygg, spansk skritt, stegra och courbette? Hör av dig till oss så får du veta mer om hur vi jobbar med våra hästar. horsesinfocusBloggpunkten.se


Nu har vi kommit en bit på väg.

Nu har vi kommit in en bit i trickträningen, det går jätte bra och dem som är med och medverkar tycks vara nöjda! Den som äger gården har tricktränat lite förut men villa vidar utbilda sig inom det så det är ju kul. Kl 16:00 är det dags för hemfärd mot Dalarna igen!

En dag som har varit värd varje minut! horsesinfocusBloggpunkten.se


Paus = matdags

Nu har vi taget en paus! Det är dags för mat nu. Sen fortsätter kursen om några minuter. Nu har vi tagit steget genom markarbete, nu ska vi fortsätta med frihetsdressyr & trickträning! En underbar dag till fullo. Är en stolt syster vid det här tillfället. Jag har en sån duktig bror och han kommer bli så framgångsrik. Härligt jobbat, en stor eloge!

horsesinfocusBloggpunkten.se


precis kommit fram

God morgon!
Nu har vi precis kommit fram till Åmål, jag hoppas på att vädret är ihållande idag. Bror är taggad till tusen och jag likaså! Det var meningen att Jonas skulle åka med ner men det blev inte så och det gör faktiskt ingenting. Dock kommer det bli tråkigt att inte se honom på flera timmar :( men men.

Jag har kameran med mig & ska knäppa massor med kort så att ni får se hur dagen har varit i bilder, blir inte det ganska bra?

hoppas ni får en fortsatt skön dag där ute i landet, så hörs vi senare under dagen och ikväll när jag kommer hem! Då jag har massa bilder att lagra till er.
Vi ses då!
Tjaaaao folket

horsesinfocusBloggpunkten.se


hästen med utstrålning


Här har vi hästen med utstrålning! Han är så bedårande
vacker. Om en häst inte har proteinbrist ska dem se ut
så här bred mellan frambenen, bred hals och snygg i kropp
överhuvudtaget. ♥ när hästen är så här snygg kan man
vara stolt. Ååh min älskling! horsesinfocusBloggpunkten.se


mamma o gänget snart här

Nu är mamma o gänget snart här, så jag ska borsta gaddarna och ta på mig en tröja innan det är dags att åka. Jag måste även sluka en kopp med kaffe när jag kommer in i bilen! Wihu.
Vi hörs sen folket
tjaaaao


Älskade häst horsesinfocusBloggpunkten.se


frukost

God morgon!
Sitter och äter frukost, har precis blandat i ordning oboy som jag måste ha med mig också. Taggad till tusen, pigg som fan! Hur kommer det sig att jag är pigg på morgonen när jag bara sovit i 3 timmar? Skumt. Älskling ligger fortfarande och sover sött där under täcket! Finns inte nå mer att skriva just nu, har inte hunnit fått så mycket lagrat på hjärnan än ;)

horsesinfocusBloggpunkten.se


snart kliva upp igen

Snart är det dags att kliva upp igen för då bär det av. Hoppas ni får en underbar dag allesammans! horsesinfocusBloggpunkten.se


Frågestund!

Frågestund här i bloggen, fråga mig vad du vill! Det behöver inte bara handla om hästar. Så fråga på!
horsesinfocusBloggpunkten.se


Lappen gick som en klocka.

Idag red jag Lappen och han gick som en klocka, det kändes verkligen bra! Så nu är jag nöjd.
Morgon dagen består av en resa till Åmål, åker 05:30 i morgon bitti för att sedan vara famme vid 09:00 då kursen ska börja 09:30. Jag längtar! Jag tar med mig kameran, försöka komma ihåg den så klart. Ska lägga fram den så att jag inte glömmer den.

Nu ska jag skriva ut papper om trickträning & de olika stegen så dem som är med på kursen får se vilka steg man tar i de olika tricken.

Kommer förmodligen att komma tidsanpassade inlägg under morgon dagen :-) horsesinfocusBloggpunkten.se


Teknikbana med nemo

Hejsan.
Jag har precis kommit in har tränat teknikbana med Nemo. Det gick as kalas fint! Pat Parelli´s level. Nemo lyssnade jätte bra, lite trög i början bara men annars så gick det bra! Nu ska vi snart ut med lappen, ta en tur. Sen får vi se vad som händer. Städning i stallet kanske!

Vi hörs sen.

horsesinfocusBloggpunkten.se


goooood morgon folket

God morgon folket!
Uppe med tuppen idag, har det varit roande med lite tidsanpassade inlägg? Jag tänkte mest på att bloggen skulle hålla sig uppdaterad så mycket som möjligt det är därför jag lägger in lite tidsanpassade inlägg under nätterna också för att roa folk som kanske är ute och har tråkigt? Hm, ja vem vet.
Jag ska ta och peta i mig lite frukost och sen ska jag ner till stallet. Karln ska skjutsa ner mig innan han åker och ska ha match, mitt lilla hjärta! ♥ jag passar på att vara i stallet då så klart när jag ändå inte har något annat för mig.

Finns inte så mycket mer att säga just nu. Kommer att uppdatera mer under dagen! Vi hörs då.
Tjaaaao ;)

horsesinfocusBloggpunkten.se


tidsanpassat inlägg

Jag lägger in ett tidsanpassat inlägg så här på morgonkvisten, tänkte ifall några är vakna så kan det ju vara skönt att ha något att roa sig med och läsa. Dock kanske inte det är är så värst intressant att läsa men ändå!
Jag ligger förmodligen och sover nu, med en varm & skön älskling bredvid mig! Hoppas på att få sova några timmar till för att orka vara uppe hela dagen lång. 

Uppdaterar mer senare.
Tjaaaao♥

horsesinfocusBloggpunkten.se


Sitter och hoppas...

Sitter och hoppas på att det kommer bli vinst på svenska spel, det skulle ju vara så fantastiskt skönt! Slippa bry sig om något. Men även en liten summa pengar skulle inte heller sitta så tokigt typ som 150 000 kanske? Inte alls illa. Nej nu hoppas jag, hihi vore najs!

Hoppas ni sover gott där ute gott folk!
horsesinfocusBloggpunkten.se


19 november - natten är här

Nu är natten här, eller midnatt så att säga och vad gör ni gott folk en sån här sen Fredag kväll? Ser fram emot morgon dagen, stallet som väntar och min älskade häst står i hagen och väntar. De här är ett helt fantastiskt djur!
Tänk att travfolk spöar sina hästar för att dem ska springa, dem har alltid ett tvång dem får inte leva ett hästliv som alla andra. Dem får gå till dem brakar, sen går dem på slakt! Är det här ett liv för en häst? Jag tycker att det här är djurplågeri helt klart!! Det borde inte få förekomma, fan det är ett djur. Man ska vara rädd om det här vi har.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Så enormt söt, herregud!!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Livet utan intresse...

Vad vore ett liv utan intresse?
Jag fattar inte hur vissa inte kan ha en hobby. Min hobby är att hålla på med dem underbaraste hästarna som ni förmodligen märkt vid det här laget. Eller?  Jodå.

Vad har du för intresse?

horsesinfocusBloggpunkten.se


20 november - kurs i trickträning med Jim

På söndag bär det iväg till Åmål. Ska vara med bror när han håller kurs i trickträning och frihetsdressyr! En upplevelse, det ska bli så fantastiskt roligt!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Använd metoden som vi gör!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Du syns väl?

Hööks.se presenterar här med deras reflexer inför mörka kvällar!

Har massor med reflexer, men jag ska köpa mer för reflexer går alltid åt när man är ute på mörka kvälls ritter. Då vill man ju att sin fyrbenta härskare ska synas där i mörkret när man kommer. Så därför köper man reflexer som sitter över allt på hästen.

BRA GREJER!
horsesinfocusBloggpunkten.se


Bäst i mitt test!


Det här läderbalsamet är helt underbart, lädret blir sjukt mjukt & härligt!


Detta slår också rättså mycket. Men även ultra shield! Min favorit som jag tycker hjälper perfekt, iallafall på mina hästar! Den har ju varit bäst i test också.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Vilket är ditt favorit märke?

Vilket är ditt favorit märke på t.ex schabrak, sadel osv?

På schabrak kommer mitt alltid vara gold medal för att det är så grymt snyggt och sadel kommer alltid att vara henri de rivel & pfiff!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Pannband till nemo?


Funderar på att köpa ett till pannband till min älskade häst sen! Ska även köpa ett hackamore, jag vägrar att rida på bett med honom. Varför göra det för? Ska även rida honom lös också. Så han kan gå i form lös. Min goa häst!! horsesinfocusBloggpunkten.se


Slät tygel


Slät tygel ska införskaffas till Nemo sen. Det är så himla skönt att rida med! Endast 129:- på hööks. Väldigt bra pris! horsesinfocusBloggpunkten.se


Schabrak

Horze Briston dressyrschabrak
Horze Briston dressyrschabrak


horsesinfocusBloggpunkten.se


helt död, sova?

Nu är jag helt död, mamma o pappa är fortfarande här! Har käkat massor och det var riktigt gott faktiskt. Nu sitter jag här och är trött! Ska sova så jag kommer upp i tid i morgon bitti, kan ju vara en fördel faktiskt. Har kikat på idol ikväll och jag kan inte säga annat än att Robin är min idol i år. Men ändå finns det inte någon som man faller för så där jätte mycket bästa någonsin är väl Erik Grönwall, ingen kommer någonsin kunna slå honom! Han var bäst..

Men jag uppdaterar mer i morgon. Ska filma bror, ska jag ska försöka lägga in en o annan film här i bloggen också. Okej? Lyssna nu haha. .

Godnatt.
Tjaaaao

horsesinfocusBloggpunkten.se


Fråga till er hästfolk!

Fråga till er häst folk!
Vad ger ni era hästar för mat? Gör ni foderstat för att se till så att era hästar ska få tillgång till rätt mängd mat? Ser till att det är såsom rätt protein i höet osv?  
Har ni analyserat erat hö? 

- OM INTE LÄS DET HÄR! VIKTIGT...

Det är jätte viktigt att en häst får tillgång till rätt mat varje dag. För att veta exakt om man ger hästen bra mat så ska man analysera höet och göra foderstat! Får hästen fel foder så fungerar inte hästens hovar eller kropp överhuvudtaget. Man ser direkt om hästen inte får rätt foder! Symptom (tunnar ur på ryggen, sköra hovar, kotan på rumpan blir att synas och man ser lite av ryggraden, magen sjunker och blir bara uppblåst och tunnar ur mellan frambenen!)
 
ser din häst ut liknande så här? Då ska du verkligen ta hjälp av en foderstat och se vad din häst behöver. Är det för lite protein i höet omvandlas det till fett och därför tror många hästägare att hästen är tjock vilket den inte är. En häst som är fin i hull är bred mellan frambenen rund om rumpan, fina hovar, ryggrad och kota på rumpan syns inte! T.ex den här bilden

Och där är det verkligen proteinbrist och svält!
Sen finns det dem hästar som ser "tjocka" ut men har proteinbrist. Får hästen rätt mat så bygger den muskler utav maten. En travhäst som en kompis hade gjorde dem ingenting med han var "promenadhäst", men han hade jätte fina muskler, bred mellan frambenen och jätte fin i hull överhuvudtaget och han bara stod som sällskap! Så det har verkligen med att göra vad man ger sin häst för mat. Maten har sådan enorm betydelse! Men tyvärr så inser inte vissa vad det innebär.

Man ska även inte ge en häst socker så som bettfor, melass o vissa andra foder havre är inte heller till någon nytta! Man ska ta reda på vad man GER hästen för foder innan man ger den. Det är jätte dumt att bara mata i hästen något som man inte ens vet vad det är! Man tror att det är bra, men man ska ta reda på fakta först och handla sen. Så är det!
Det bästa man kan ge hästen om det är proteinbrist i höet och behöver extra fodertillskott är lusern & sojamjöl. Men sojamjölet ska man ge i begränsad mängd! 100mg per 100kg häst.

Lusern är som ett mkt bra hö. Perfekt att byta ut en del av högivan mot, elle tillskottsfodra med, då höets proteininnehåll är för lågt. Används med fördel vid uppfodring. Lusern innehåller mkt kalcium som kan vara bra då övriga foder är kalciumfattiga. Även vid dräktighet och digivning kan man använda lusern som en del av proteingivan och därmed få upp kalciumet som annars ofta behövs täckas med rent kalk. Mer om Lusernprodukter under Kraffts sortiment.
Energi: 8,8
Protein: 100
Kalcium: 12
Fosfor: 2


Soja är ett mkt proteinrikt fodermedel som också är ganska ojämn i näringsinnehållet och dessutom innehåller det lättlösliga proteiner. Ett för stort överskott på soja kan orsaka förgiftning och leda till döden. Man bör aldrig ge mer än 100 g soja per 100 kg häst! Annars så är det ett bra fodermedel att använda då man måste få upp proteingivan då höets värden inte räcker till.
Energi: 12,6
Protein: 380
Kalcium: 2,8
Fosfor: 6,3

Krafft Protein, är ett rent proteinfoder som används då man har ett dåligt hö. Man kan med fördel använda K.P. istället för soja då man har mkt proteiner att kompensera för eftersom soja ju har en maxgiva, samt att KP:s proteininnehåll är mer skonsamt för hästens kropp att ta upp.
Innehållsförteckning: Vete, korn, vetekli, grönmjöl, betfiberprodukter, potatisprotein, sockerprodukter, veg. fett, kopparsulfat, rent lysin och rent metionin.
Energi: 12
Protein: 330
Kalcium: 4
Fosfor: 3

Ett bra hö ska ligga mellan 38-60 för att hästen ska få i sig allt som den behöver för att få en fin & vältrimmad kropp.

Soja & lusern lånade av Ninas fodersida!
horsesinfocusBloggpunkten.se


True friendship


Natural horsemanship, is a very great horse conversation. horsesinfocusBloggpunkten.se


18 november - hur länge har du varit häst intresserad?

Tja häst folket och ni andra ;-)
Sitter här i mörkret med tända ljus överallt, har precis tippat på svenska spel nu hoppas vi på stor vinst (y) vilken succé det skulle vara så här helgen innan det är dags för stockholms horseshow!  Idag har jag varit i skolan, det var någon gubbe från värmland som var på skolan och pratade med våran klass. Jag hängde inte med på allting knappt, kom alldeles för mycket information på en & samma gång. Efter skolan så kom hjärtat och hämtade mig! Vi åkte in till stan jag var verkligen tvungen att köpa värme ljus för jag hade eldat upp alla andra, men så kan det vara! Nu har jag laddat med nya och fick även tag på några fler ljus lyktor också till vardagsrummet.

Nu sitter jag här och väntar på mamma, pappa och bror! Vi ska käka tacogratäng & grejer, mums kan jag lova. I morgon ska jag även vara i stallet hela dagen tillsammans med mitt hjärta som står i hagen. Massor med träning till julshowen och sen blir det bara massa hästmys! Finns inget bättre, åå känslan av att älska sin häst ♥ går inte att beskriva med ord.

Hur länge har du varit intresserad av hästar?
Ända sen liten? eller kanske på senare år?


Mitt intresse har funnits där sen jag var liten bebis. Dock har det brustit, men jag har fortfarande tyckt om hästar hela tiden. En häst finns alltid där när man behöver den och man kan lita på den till 100% är man arg så kan man roa sig med hästen så man alltid blir glad.
Nu ska jag nog ta och ladda upp lite bilder om jag hittar några vill säga!

horsesinfocusBloggpunkten.se


Svar på kommentar

Kommentar från Moa:
"vissa hästar vill gå in vissa inte det behöver inte vara dåligt!
Får hästen vara ute många timmar på en dag så äre bara skönt om dom får komma in och koppla av och slippa hålla på att "vakta" för faror!.."

Svar: Att en häst vaktar för faror är typiskt en sån häst som får stå inne om nätterna! Och vaktar för faror kan jag inte hålla med om riktigt för att en häst är ett flockdjur och vill vara ute i det fria. Dem vill kunna se sig omkring vad som händer. Står dem inne kan dem inte se vad som händer, men dem hör det och det gör att hästen kan bli orolig och stressad över vad som pågår!
Om vi tar mina hästar som ett exempel så hatar dem att stå inne! Dem blir sura & griniga. Dem är vana att leva lyx, får vara ute hela tiden. Ingen som tvingar dem att gå inne! Men som sagt, alla gör väl som man vill. Men människan får inte bara tänka på sig själv hela tiden. Man måste tänka på hästens bästa, tänka längre framåt vad dem tycker är skönast!

horsesinfocusBloggpunkten.se


17 nov 2011 - häst är en underbar individ!

Hejsan.
Haft en bra dag?

Idag har det varit risk 1 för min del i skolan, jobbigt att sitta och lyssna så himla länge men det gick bra! Nu är den avklarad. Efter skolan åkte jag hem, gjorde mat till mig och älsklingen. Sen åkte jag ner till stallet, tog ut min fyrbente grabb och jobbade med honom i NH. Han var väl lite seg idag om man ska kommenter honom! Min fina kille. Alla har dåliga dagar, även hästen! Och det är sånt man får se upp för. Alla är inte på topp till att jobba varje dag!
Bror höll på med Lappen idag och han hade skött sig jätte bra, gick i fin form med repgrimma nu! Inte illa, han har alltid velat gått emot förut men nu så tar det sig. Gammelgubben på 23 år kan även han göra sitt bästa hehe. Efter stallet åkte jag hem, satte igång med städning igen. Det lönar sig aldrig att städa, man får ändå städa varje dag för att man har katter som luddr ner. Jätte jobbigt! Men iallafall, tog först reda på tvätt och sen la jag i mer tvätt i maskin i tvättstugan. Sen så tände jag massor med ljus, dammsög, diska och greja. Sen satt jag mig nyss till ro och skulle beställa hem lite grejer från jotex men det gick ju inte dåra! Tråkigt. Får kika i morgon! JAg som var så himla sugen på att klicka hem lite nya grejer. Men så kan det vara, turen är inte alltid på min sida.

Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta tvätten och städa efter mig! Men det blev en liten uppdatering här idag iallafall, vilket jag inte trodde att jag skulle hinna med. Sen ska jag sova för hela slanten! Kommer att somna gott så som jag har städat och greja. Men det är skönt!
Vi hörs i morgon folket!
God natt, tjaaaao♥ horsesinfocusBloggpunkten.se


Jean Marc Imbert & Lorenzo i globen


Det ska bli helt fantastiskt att se dem här två proffsen i globen! Frithetsdressyr vs trick & nh helt enormt!
horsesinfocusBloggpunkten.se


Vad är en häst för dig?

Vad är en häst för dig i ditt perspektiv?

En häst i mina ögon ska vara pigg, glad, arbetsvillig, centrum häst, sprallig, snäll och allmänt mysig.  Detta är vad jag kallar häst! Det är här vad Nemo är. Han tillhör alla dem här orden som jag skrivit på rad! Han är alltid med på att göra saker och ting, skulle aldrig göra någon illa och är världens absolut världens goaste häst. Finns inget mer godartat hjärta en denna valack! Han gör mig lycklig till fullo. Min älskade raring! Han är alltid den positivaste killen, jag har aldrig sätt honom med öronen bakåt någon gång. Ända gången jag sätt honom sur, är när han får stå inne i boxen! Han hatar att stå inne och jag vill verkligen inte tvinga honom till det heller. Jag skulle aldrig falla mig in och stalla in honom. Det viktigaste av allt är att han får vara ute, leva livet och ha det bra! Då vet man att han mår bra & är lycklig.

Tänk om alla människor tänkte på hästens bästa! Men tyvärr så är det inte så. I dag ska hästar ha 3 par täcken, stå installade med värme och grejer. Är det ett liv för en häst?

Mitt svar är nej. En häst är ett flockdjur och trivs bäst i skog och mark! Dem är pigga och vakna, vill ha koll på saker. Nu får jag säkert en kommentar "Min häst är en fryslort" jaha? Vad beror det på, jo för att den står inne har täcke på sig och håret blir illa skadat och får inte den luften som den behöver. Detta är anledningen till varför man har en häst som är en fryslort. Får hästen gå ute, må bra och göra som dem andra hästarna som lever lyx på lösdrift så skulle just "denna fryslort" få hår så att han inte fryser. Men tänk så petigt det ska vara idag! Stackars hästar där ute, som få stå i "fängelse" inte komma lös om dem blir rädda för något. Känner press av att dem hör något utanför, kanske får panik och gör sig väldigt illa. Hästar är av den typen att dem kan skrämma upp varandra väldigt enkelt och står det då 10 hästar inne i ett stall först hör den ena hästen något och börjar bli oroligt sedan sprider det sig runt till alla 10 och tillslut står dem där. Börjar svettas och blir allmänt stressade!
Hade dem stått ute en sån här gång hade dem sätt vad som hänt utanför stallet och hade inte alls blivit lika rädda och om dem hade blivit rädda så hade dem kunnat flytt där i från tillsammans i flocken! Istället för att stå där var och en i en box. Hur snällt är det mot hästen?
Jag skulle kunna kalla det här djurplågeri faktiskt! Det är inte riktigt klokt hur vissa människor tänker. Får gå i fyrkantiga hagar utan kuperad terräng, får knappt se dagsljus eller någonting. Hur kul har den hästen? VIlket liv va?

Ni som har era hästar inne. Förstår ni vad det innebär, förstår ni att era hästar kanske mår dåligt? Det är aldrig hästens fel om den är stressad, het eller orolig under en ridtur om den står inne om nätterna. Har man hästen på lösdrift så blir den mycket säkrare och inte lika rädd och stressad.

Remember what I say. horsesinfocusBloggpunkten.se


vara stolt över en häst som du inte själv uppfostrat?

Jag kan inte påstå att man kan vara stolt över en häst som man inte själv har uppfostrat! Det finns ingen talang i det hela. Varför ska man gå runt att skryta om en häst då? Visst dem kanske är jätte duktiga, men den som köpte den efter ska ju inte ta åt sig äran om någon säger att den är duktig. Så är det ju!

Sen har jag läst flera stycken som skriver "Åh, alla hästar är så dyra!" Jaha och? Vad kan det bero på? Jo, det finns en anledning och det är för att dem som haft hästen sen den förmodligen var liten har utbildat den jätte bra! Den köpte den förmodligen billigt och sen utbildade man den själv. Så som sagt, väljer man att köpa en häst som en annan kan vara stolt över att den har gjort ett bra jobb, ja givetvis får man betala en fet summa pengar. Det är lika om jag skulle utbilda min häst. Visst skulle jag kunna ta ut mycket för honom då också! Men jag väljer att ha honom kvar och kan vara jätte stolt sen att jag har fått en fin häst. För jag skulle aldrig klara av att sälja min ögonsten.

På tal om det! Man får ett större hjärta för hästen om man har haft den från att den var bebis. Kärleken till hästen blir mer enorm! Så är det faktiskt. Köper man en häst som är 5-20 år gammal visst är det så att man inte får lika mycket kärlek för hästen.
En unghäst kan man lära precis vad man vill. För det är jätte svårt att lära om en häst som redan är utbildad på ett sätt! Den är nästintill omöjligt och det krävs jätte mycket tid och arbete.


Världens sötaste ponny! horsesinfocusBloggpunkten.se


"Unghästar, roligare att jobba med"

Varför tycker jag att det är roligare att jobba med unghästar?
Ja, det finns ju bara en sak som kan förklara detta och det är att man får hästen precis som man vill ha den och man kan SJÄLV vara stolt över jobbet. Man behöver inte vara ett dugg orolig över att någon annan ska ha förstört den eller att den är förstörd i mun,skänkeldöv eller överhuvudtaget inte hänger med på vad man vill. Det finns bara fördelar med att ha en unghäst! Sen kanske man inte kan rida dem, men vad gör det? Många tror att det bara handlar om ridning när man har häst. Men det finns så mycket mer, det är NH=Natural horsemanship (naturlig hästhållning)! En häst litar inte på dig och du är garanterat inte ledaren över den om du inte håller på med Nh! Man kör Nh med hästen för att man vill få fram en så bra kommunikation tillsammans med hästen, man vill kunna komma överens och ha kul tillsammans. Det har man inte med en häst som inte kan lita på människan!

Att vara ledare över sin häst är något så stort och fascinerande, att inte tala samma språk och ändå förstå varandra! Det finns inget bättre än det här. Man blir lyckligare som person och säkrare som ryttare när man har en häst som litar på en. Man blir och känna hästen mycket bättre, så samspelet blir mer harmoniskt!
En häst som kan lita på dig blir en mycket säkrare häst. Den blir inte rädd för saker (visst att den kan bli rädd ibland) men då är det oftast ryttaren som tänker (tänk om han blir rädd nu) och ja givetvis blir han rädd om man sitter och har sånna tankar. En häst läser ens tankar jätte lätt! Den känner om man är rädd. Det går inte att dölja något från en häst. Dem är smarta!

När man jobbar tillsammans med det fyrbenta miraklet får man absolut inte vara elak eller visa sig irriterad för en häst läser av människan så väl. Så den känner direkt du inte är på humör! Då jävlas den extra mycket.

Bockar, stegrar, vägrar eller har du något annat problem med din häst?
Ett bra förslag är då att du kör igenom din häst i Nh hantering innan du sätter dig på ryggen. Det ska man alltid göra, det spelar ingen roll. En häst testar alltid gränserna någon gång, det gör alla! Det finns ingen häst som inte testar. Bara för att den kanske inte bockar och sånt så kan den t.ex vägra göra det du vill. Då testar den dig! Bara för att man inte flyger av eller är på väg att flyga av så är inte den en test grej. Det finns många saker som människan inte tänker på när en häst testar, det är därför en häst kan ta över ledarskapet så lätt.
En vanlig sak är att den även kan gå emot dig med bogen även om du sitter på ryggen, den kan gira dig på flera olika sätt!! Har du inte tänkt på det förut?

Är din häst klåig (går på/över, tränger) i hagen?
När du till exempel ska ta ut den? Då ska du backa tillbaka hästen dem stegen den gick framåt. En häst ska kunna gå bakom dig och du ska kunna lita på den för varje steg den tar. En häst ska inte gå före dig med huvudet. Då är det inte du som är ledaren. Din häst ska kunna gå som en hund. Följa varje steg du tar framför den! Stannar du så ska hästen också stanna omedelbart. Stannar inte hästen och vill gå förbi? Då backar du bak din häst dem stegen den tog. Gör så flera gånger om! Den ska inte få chansen. Har den fått chansen en gång så är det kört. Man ska vara snäll, men bestämd! Det här är sånna saker som man som "ovan hästmänniska" inte tänker på i vanliga fall och allting kan bli så fel.

VILL DU HA MER HJÄLP?
KONTAKTA OSS OCH FÅ INSPIRATION!

Mirre & Jim. Tolleransträning!
Augusti 2011 horsesinfocusBloggpunkten.se


16 nov 2011 - fyrbenta härskare

Go´kväll!
Haft en fin dag?

Det har jag haft, solen har varit framme hela tiden ända sen i morse. Sen gick den sakta ner bakom horisonten! Haha, nu var jag bra där. Idag har det varit en högberget dag, haft bild & idrott. Tråkigt? Hm ja. Efter skolan åkte jag hem, fixade lite mer med mina shabby chic tavlor som jag gjort själv. Dem blir jätte bra! Sen kom mina bilder som jag har skickat efter från fuji! Dem blev jätte bra.
Efter det så åkte jag ner till stallet, tog ut min fyrbenta älskling och borstade honom och hade myskalas. Åh så stolt över dig min häst! Den vackraste fyrbente brunten på jorden ♥ ska ner till stallet i morgon också och ta ut honom. Då blir det träning till julshowen, skojsigt! Nu längtar jag enormt till stockholms horseshow bara 10 dagar kvar. Längtar till att få se Jean Marc Imbert och Lorenzo det är dem jag kommer vara mest imponerade över. Helt klart! :-) synd att Jonas hade match den helgen. Annars hade han också följt med.

På söndag bär det även av till Åmål, det blev ju inget i helgen så det får bli på söndag istället! Det ska bli kul. Fullspäckat schema i 3 helger fram över. Det känns kul! Väldigt nöjd just nu.

horsesinfocusBloggpunkten.se


15 nov 2011 - solen, i like you

Hejsan,
haft en bra morgon?
jag sitter här och har så sjukt ont i magen, blä. Jag hatar det! Det är inge kul alls. Men men sånt är livet ibland. Igår blev det ingen uppdatering, förlåt så himla mycket inte meningen! Jag var nere i stallet till sen kväll och sen så åkte jag hem så gick vi över till grannarna tog det rättså lugnt. Jonas & hans broder satt och spelade fifa, halft galna! Dåliga förlorare kanske? Hm, ja! Båda två haha.

Sen när jag kom hem gick jag och la mig, vilade magen! Idag har jag tvätt tid, sedan bör jag och mitt tvåbenta hjärta åka och handla. Sen ska jag ner till stallet. HÅlla på med Nemo idag ,hinner ingenting! Vart tar dagarna vägen? Dem bara rinner förbi? Huuu.. Nu ska jag snart dra ner till skolan, vänta på Jennie och sen ska vi ha svenska. Jag hatar det! :-( Svenska suger rättså mycket i mina ögon. Thats life!

Ni får ha en fin dag!
dET ska jag försöka ha
tillsammans med de älskade
fyrbenta i hagen.

PS dem var jätte spralliga igår. Sprang och härjade som fan i hagen, jag & bror hade as kul åt dem. Gulliga fyrbenta härskare! Haha. Alltid lika roliga och kolla på när dem härjar så mycket.

See you!
Tjaaaao! horsesinfocusBloggpunkten.se


kudden är bra nära!

Folket, nu är kudden bra nära och jag är redan trött.
Somsagt tidig morgon för min del så det är därför jag är trött. Ska snart ta mig i kragen och kasta mig under täcket, släcka alla ljusen först så inte katterna får för sig att brinna upp i natt i våran lya. Det vore ju en dröm! Eller inte. Hehe.
Men som vanligt så kommer jag att uppdatera i morgon. Så att ni vet!


Jag & mitt fyrbenta allt ute i hagen. jag älskar dig finaste häst! ♥
VI hörs då!
Godnatt.
tjaaaao♥♥ horsesinfocusBloggpunkten.se


13 nov 2011 - hästar är underbara

Hejsan läsare!
Haft en bra dag?

Jag åkte ner till stallet tidigt i morse, tog in Lappen och kände ryggen på honom! Han reagerade ingenting. Så jag tog av honom täcket så fick han vila ifrån det och sen tog vi en promenad så han fick röra på sig. Det tyckte han var underbart!
När jag kom tillbaka från promenaden så fick Lappen gå ut i hagen, mysa med dem andra fyrbenta varelserna som betyder mest för oss på gården. Sen fixade jag och bror klart gjutningen i stallet och i morgon ska Sune få en ny box! Det kommer han gilla skarpt. Hästar är verkligen underbara, hästarna är mina bästa vänner! Det finns inget bättre än dem. Är man på dåligt humör och inte vill umgås med någon i sin omgivning så går man ut till dem underbaraste fyrbenta djuren i hagen och tar med dem in i stallet och pysslar med dem. Det finns alltid en skäl till att älska hästar! Jag skulle aldrig klara mig utan häst. Jag är född & uppvuxen med häst och kommer aldrig kliva ifrån hästlivet. Visst att intresset kanske inte ligger högst på listan i vissa perioder, men så är det med allt. Det spelar ingen roll vad det är! Vissa perioder är man verkligen på topphumör för att hålla på med hästarna och ibland kan det vara lite mindre. Men bara för det skulle jag aldrig sluta älska hästar. För det är dem bästa som finns! ♥

I morgon ska jag ner till stallet igen, skit skola kärnämne först! Gaaash, jag hatar det. Finns fan inge värre! Ska dumpa ett prov på matten också, förmodligen ;-). Sen ska jag fråga om jag får plugga på resten hemma och sätta 4 prov som jag har kvar efter. Borde gå! Har bara till jul på mig, sen är det kört. Mhm? Jävlar ja. horsesinfocusBloggpunkten.se


12 nov 2011 - dangerous

Hej,
haft en bra dag?
Jag sov till klockan var 9.30 sen käkade jag frukost och åkte ner till stallet. När jag kom ner till stallet blev det gofika och sen tog jag in nemo i stallet och in med lappen också. Lappen har lite ont i ryggen, tror att det är en sträckning. Så jag satt på honom fleecetäcke så fick han stå inne i några timmar och mysa! Det gillade han. Sen körde jag nh med honom och såg till så att han gick sänkt med halsen så han fick jobba med hela ryggen och han gjorde det! Sen tog jag in honom igen. La på honom ett värmepläd och sen fleecetäcket över det. Sen satt jag på honom ett värmetäcke för att han inte skulle bli iskall inatt med tanke på minusgraderna. Så han ska inte bli kall om lille ryggen nu. Ska göra samma sak i morgon med honom så han verkligen får röra på sig. Han har förmodligen bara sträckt sig i hagen.

När jag fixat lappen så tog jag ut Nemo och borstade honom och sen körde jag Nh med honom också! Gick strålande bra, han testar alltid gränserna men vet att det inte är någon idé att hålla på och driva! så han ger med sig ganska snabbt. I morgon blir det gjutning av sista delen i stallet, sen är det klarre. Skönt!! SKa ut med nemo i morgon igen och sen ladda inför ny skoldag på Måndag, känns som jag inte orkar. Brinner inte ett skit för det vanliga ämnena! Dem finns bara inte där. Bläääbläääbläää!

horsesinfocusBloggpunkten.se


11 11 11 - Fail datum? Mhm....

Tjena där ute!
Sitter här och tar det lugnt, har precis spelat på svenskaspel inför helgen. Får väl se om det blir någon vinst, stryktipset hade väldigt, väldigt väldigt svåra matcher den här helgen. Men man får hoppas på det bästa helt enkelt! Ikväll blir det att gå över till ante o therese, käka tacos o kolla hockey!!

Vad ska ni göra? :)

horsesinfocusBloggpunkten.se


10 nov 2011 - trista väder.

Hejsan.
Trist väder, ingen harmoni!
Är ganska nyligen hemkommen har varit nere vid mamma och pappa medans Jonas tränat. SÅ jag har inte hunnit gjort så mycket, ska snart gå och lägga mig på kudden. Känner verkligen att det behövs just nu!

Har inte gjort något med någon häst idag heller, Nemo har fått vila igår och idag mitt lilla hjärta! Men i helgen blir det full rulle på gården och det gillas!
Hästar är det bästa man kan ha. horsesinfocusBloggpunkten.se


finns så otroligt mycket hästbloggar, men ingen trickträ...

"finns så otroligt mycket hästbloggar, men ingen trickträningsblogg" så jag känner mig rätt korrekt just nu! Många har sån här vanlig dressyr,hopp och sådan där helt klassisk hästblogg men jag driver Sverigest största horses in focus blogg där du kan lära dig mest utav trickträning, frihetsdressyr och natural horsemanship som är det viktigaste av allt när du jobbar med din häst.

För att föra en bra komunikation mellan dig och din häst så bör du använda dig av naturlighästhållning! Där du visar kroppsspråket tillsammans med din häst. Alla hästar är olika, men min häst är väldigt nonchalant och "jag ger efter bara för att göra det" men sen så ger han inte efter iallafall utan fortsätter så han måste man verkligen visa vem som bestämmer. Hos vissa andra hästar kan det räcka med att man tar den på repet någon enstaka gång och sen lyder! Men jag har somsagt en unghäst och dem testar alltid gränserna det spelar liksom ingen roll hur många gånger den än ger sig. Man måste jämt visa vem det är som bestämmer! Man får absolut inte låta en häst få övertag...

horsesinfocusBloggpunkten.se


De olika stegen

Step one; BUGA


Step two; KOMPLIMENT

Step three; bergsgeten

Step four; LIGGA


Step five; SITTA


Step six; LIGGA PÅ SIDAN


Step seven; LIGGA PÅ RYGGStep eight; SPANSKSKRITT
Varför gör man spanskskritt senare?
Spansk skritt är en dominant grej när dem ska lyfta frambenen. En unghäst ska
man inte göra det med för tidigt med tanke på att dem kan vara väldigt nonchalanta!Step nine; stegra


Här har vi de olika stegen som man gör med hästen!   horsesinfocusBloggpunkten.se


Vill du jobba som vi gör med våra hästar?

Vill du också jobba som vi gör med våra hästar? Då ska du garanterat gå på kurs för Jim. Kolla in här på NTF HORSES och få idé och inspiration och ta dig chansen och utbilda din häst inom trickträningen! Det är otroligt faschinerande att kolla på när man jobbar inom det här.

Gör det du också!
Åker även iväg och håller kurs.
500:-/per häst & milersättning tilläggs.
Välkomna att hör av er vid mer information!


It is so fantasic too look at this! horsesinfocusBloggpunkten.se


Åmål på lördag med broder

På lördag bär det av till åmål. Bror ska hålla kurs i trickträning och frihetsdressyr! Så jag ska följa med och kika. Ska bli rättså kul faktiskt. Det är en bit dit, men det kommer ju vara värt det. För han är så himla duktig så jag förmodar att kunderna blir nöjda.
Nu ska jag börja krypa till sängen, är rättså trött! Under helgen i åmål kommer det nog bli uppdatering hela tiden under varje 10e minut så ni får se och höra hur det går. Kommer säkert komma in någon video också! horsesinfocusBloggpunkten.se


09 nov 2011 - hästarna är livet!

Hejsan!
Har ni haft en bra dag?
Min dag har varit lite så där. Jag har inte kunnat varit nå i stallet alls idag pga att jag har haft tvättstugan absolut hela dagen. Men jag ska ta igen det i morgon som jag missade idag nere i stallet! Som tur är har jag en snäll bror som tog ut min häst idag. I morgon ska jag ha ut honom och träna mer inför julshowen som kommer att befinna sig på engbergtorpet. Jag vet exakt vad jag ska göra och det kommer bli helt underbart, jag kommer även att komma ut först och visa upp min häst! Dock visar jag inte allt på en gång utan det blir ju olika scener, men frihetsdressyr kommer det bli först och mer säger jag inte!!
Det kommer att bli en toppen kväll i december och säkerligen kommer bli värd att minnas. Dock har vi inte bestämt något datum än, då vi måste veta så att det passar för alla.


Den underbaraste vän man någonsin kan tänkas ha!
Jag älskar min häst!♥ horsesinfocusBloggpunkten.se


03 nov 2011 - nere i stallet, träna på show....

Hejsan där!
Har sett att det har varit in en hel del och kollat bloggen här. Det är kul att se, att det finns såna som verkligen stiger in och kikar.

Jag sitter nere i stallet just nu, ska snart åka och hämta hö och sen blir det träning på showen. Vi har inte direkt bestämt om det blir en julshow eller hur det blir. Det visar sig, någon slags show blir det iallafall! :-) kommer att komma ut bilder här sen och kanske någon film också när showen varit så att ni får se.

Uppdaterar mera sen!
tjaaao :-)

Kolla gärna in här, på våran hemsida
http://www.infoom.se/mysite/index.php?sida=50053 horsesinfocusBloggpunkten.se


bloglovin Följ min blogg med Bloglovin Hejsan där ute! Jennifer Andersson heter jag och är 18 år, jag bor i Dalarna i den superlilla byn Gränges tillsammans med min sambo Jonas och våra två katter. Jag är en hästgalen tjej som har fyra hästar och dem står nere på en stor gård hos mina föräldrar! När jag var fyra år fick jag min första häst och innan dess var jag med min moster i stallet hela tiden och höll på med hennes nordsvensk Frej. Dressyr är min starka sida inom ridningen! Men vi rider inte bara våra hästar... Vi håller även på mycket med nh, trickträning och frihetsdressyr! Min bror har ett fantastiskt intresse för trickträning och nh ridning då han har fått fram ett strålande reslutat på våra hästar!
Våra hästar går även på lösdrift vilket är det bästa! Dem vill vara ute och ha skoj och inte stå installade och ha tråkigt. Vi är ett grått djur men vi måste faktiskt tänka ett steg längre och det är att en häst är faktiskt ett flockdjur! Våra 4 hästar har inga skor utan vi värkar dem barfota och hovarna blir mycket finare. För ni vet väl att hovarna är hästens andra hjärta? I min blogg får du läsa om mitt intresse bland hästarna och även få se mycket uppdatering av trickträning och frihetsdressyr! Du kan även köpa halsringar hos oss... VÄLKOMNA!

- Häst i fokus? Tollerans träna, stick är bra hjälp! susnet.nu - statistik och besöksräknare
RSS 2.0