98% av hästens beteende beror på ägaren

Vet du om att 98% av hästens beteende beror på ägaren?
Har du en nervös, osäker och rädd häst? Blir rädd för en fågel som flyger upp ur diket eller löv som blåser eller kanske en lastbil som kommer åkande? Man kanske tycker att sin häst är fjantig när det håller på så, men det är inte hästen det beror på det är ägaren det kan vara du som brusar upp dig (tex shit en lastbil vad ska jag göra nu?) eller (Åh nej nu sitter det en fågel där, vad gör han nu?) . Är man nervös, stressad eller rädd som ägare så blir hästen likadan! Hästen känner av precis hur människan aggerar! Visar du dig stressad eller förbannad och ska göra någonting med hästen. Ditt humör kanske inte är på topp just denna dag, det känner hästen av. Dem vet så väl att dem kan jävlas, man kanske ska ha tävling och man ska upp tidigt och humöret blir sämre under dagen! Ja men dåså, vad tror ni det beror på om tävlingen blir misslyckad? 
Det är ägaren. Men ändå är det så många som blir förbannade på sina hästar om dem gör fel. Hästen får ut för allt! Tänk vilken skillnad om alla kunde ha en bra kommunikation med sin häst? Vilken lättnad för alla och vad lite problem alla skulle ha.  

Nu ska jag ta ett exempel.
Travfolk är av den rubriken som mest spöar sina hästar framåt i travet! Har dem inte rätt tempo så får dem ännu mera spö. Men va fan är det för jävla idioti? Tänk om vi människor skulle springa stafett och ha en bakom oss som springer med spöet? Hur säker skulle man vara då? Man skulle bli livrädd, eller hur? Tänk då hur en häst känner sig? En häst är också ett liv, den är lika mycket värd som oss! Finare än människan också för den delen.  Många säger "dem bits fram & sparkar bak" Jaha? Och, men vad kan det bero på då? Jo, det är hur ägaren till hästen har uppfostrat den. Har den en dålig uppfostran? Ja men då är det väl självklart att den tror att den får göra vad den vill. Så är det faktiskt med barn också! Sånna som alltid fått sin vilja igenom av föräldrarna, det är oftast dem som tror att dem får göra vad dem vill sen när den kommer upp i fjortis åldern också. Ute o super etc! Vågar inte säga till sina föräldrar vad dem gör. Men nog om det!
Det blir samma sak för hästar! Många hästar kanske smiter och även det är någonting som gör att dem är osäkra! Blivit rädd för något i hagen och ville fly. En häst är trots det ett flockdjur! Dem vill inte vara instängda själva eller överhuvudtaget ska dem ha sällskap!En häst sla få leva på fritillgång till mat, vatten och lösdrift! Hur tror ni att vildhästarna har det? Är det någon som gör något med en sån? Nej, dem letar sin egen mat. Dem får kämpa för att få mat. Jag tycker att många är så löjliga över sina hästar! Människan är ett gråttdjur och vill ha det så varmt och gosigt som möjligt! Det ska vara bekvämt. Men man kan ju inte alltid gå efter som man själv tycker hela tiden, man måste faktiskt tänka på hästen och hur den trivs bäst. Sen säger många "å han är en fryslort" ja, men det är ditt fel ägaren. Hade du låtit han gått ute på lösdrift utan täcke överhuvudtaget så hade han inte blivit en fryslort. Man kan faktiskt inte bara skylla på allt hela tiden! För i grund o botten är det faktiskt ägaren som gör allting från början! Ingenting är hästens fel, det är ägarens fel. Lär er det någon gång!

Våra hästar går på lösdrift, alltid fritt till vatten o hö och barfota! Dem trivsbäst av det. Man förstör hästens päls om dem får gå med täcke på sig ute osv! Dem får inge under ull och pälsen växer inte som den ska. Våra shettisar har päls på 5-10 cm på vintern, så det finns inte en chans att dem fryser. Våra stora hästar har 5cm, lite längre kanske. Kollar man på hästar som får gå med täcke på sig året om ( dem får en skada på pälsen ) deras päls är bara 1-2cm. Jag tycker synd om dem hästarna! Det ska tro sig vara så jävla perfekt allting, men så är det inte. En häst som får gå på lösdrift har det mer perfekt! Dem kan göra vad dem vill.

horses in focus



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback