Farligt med proteinbrist för hästar!!

Visste du att fodret din häst får påverkar hästens hovar?
Därför är det så viktigt att hästen får rätt mat! För mycket socker ökar risken för hovbölder, bärrandsröta, strålröta och fång. Ett bra hö ska ligga mellan 30 och 60, helst ska det vara 60 för att hästen ska uppnå alla sina halter som t.ex protein. Är det för mycket energi i höet så omvandlas det till fett (därför tror många att sin häst är tjock, men så är det inte. Den är inte tjock bara för att den har mage! Får hästen rätt mat bygger den fina muskler av bara maten.) Man vill ju veta vad man ger sin häst för mat så därför bör MAN analysera höet, för då vet man exakt vad det ligger på! Ett hö som har 25 & mindre har inget protein alls och då behöver dem extra foder för att uppnå halten som en häst behöver t.ex krafft osv. Beroende på vad det är som fattas!

Sen är det så här, alla foder försäljare pratar för sitt foder. Men för att vara säker går man ut och söker fakta på internet, för man kan ju inte bara "TRO SIG VETA" att en häst ska ha den mängden som man själv tror. Så hallå, ta reda på fakta innan ni ger era hästar! Ser man att sin häst tappar hull och kotor börjar komma fram, ja men då lär man väl för i helvete ta reda på vad det är som inte stämmer? Man kan inte låta hästen bara gå och tro att det bara är tillfälligt, eller (DET KANSKE SKA VARA SÅ?) det finns hästar som inte har det allt för bra. Sen kanske man säger "Å han är gammal det är därför han ser ut så där"..... Vi har faktiskt en trav nordis på 23 år och han är jätte fin i hullet inga kotor som syns och rund över rumpan och fina muskler. Så man kan inte bara skylla ifrån sig heller! Det är ägaren som allting står över!

Får hästen rätt mat så är deras hovar jätte fina. Sen kan det vara så att vissa hästar har svagare hovar än andra, men till 99,8% så beror det på maten som man ger hästen.

Det BÄSTA FODRET MAN KAN GE HÄSTEN om man har dåligt hö är lusern, sen finns sojamjölet som hjälp. Men det får man bara ge en liten mängd av! Man måste alltid börja med lite grann.
horses in focus



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback