27102011

Hej.
Synd att inte vädret är med oss bara! Idag slutade vi tidigt, åkte ner till stallet. Hann dock inte göra något med någon häst, men jag kanske ska ner senare och tar ut min lilla heeest! Hitta på något med honom. 
Sen ska jag plugga så jag sätter fullpott på provet i morgon, mvg skulle ju aldrig sitta fel! Men nu har jag inte nå mer att säga för dagen. Kanske uppdaterar mer senare!

 
jag älskar mitt hjärta♥ horsesinfocusBloggpunkten.se


25102011 - ridit lappen

hej,
igår blev det en sväng ut med lappen & nemo. Red dressyr! Det gick as kalas bra. Inte så stark, men man känner ju fortfarande att han gillar att hänga all sin tyngd på bettet. Jätte jobbigt!

horsesinfocusBloggpunkten.se


en lektion kvar till körkort

gokväll,
jag kanske har sagt det?
Det är nämligen så att jag bara har en gång kvar till körkort. Känns jätte bra! Så jag har varit inne och kört i stan idag. Det gick faktiskt bra! Jag är nöjd. Ska in till stan i morgon igen, med tanke på att det är bara där jag ska köra sista gången! Jag vill ha körkort, då kan jag ta mig vart jag vill ;-) skönt att slippa tjata på alla andra hela tiden om skjuts. Då kan jag ta mig vart jag vill! Ta hästen i transporten och åka iväg på kurser. Nej, det ska bli underbart!

Älskling gick nyss till jobbet. Så jag sitter här och kikar lite smått på true talent och för att vara elak så tycker jag att det är sjukt vad dem tagit med för folk? Alltså ingen kan ju sjunga. Sen tycker jag inte om när dem gör fler program som liknar IDOL väldigt mycket. Det räcker väl med idol? Det finns ändå inget som kommer att slå det.

TILL helgen kanske det blir till att vara med på Carina lektion med Lappen i dressyr!
Ska faktiskt bli intressant, blir hårdträning med honom hela veckan. Så får vi se hur han ter sig på lördag. Det är isåfall då det gäller.

horsesinfocusBloggpunkten.se


23102011 - Carina lektion igår

Hej,
igår var jag iväg på Carina lektion. Ganska intressant faktiskt! Det var en jätte vacker halvblodsvallack med, blev helt galen i hästen. Stor var han också! Kände sig faktiskt rätt liten när man stod bredvid. Men det var värt, jag red Mirre hem. Är ganska långt upp dit, tar iallafall  1 timme och rida! Sen var vi där till klockan var runt 15 sen red vi hem. Det var kul! Ska kanske ta med Lappen till helgen, vi får iallafall se vad som hinns med.

Sen när vi åkte hem så följde jag med ner till mamma o pappa!
Tråkigt att vara hemma själv när han ändå var och spelade match så klart. Dem vann med 5-4! (y) bra, för en gångsskull. På de tidigare matcherna har det bara varit storförluster.
SÅ snart ska jag ner till stallet, ta ut NEmo och köra lite Nh med honom. Min ögonsten!

Alva:
Okej? Då vet jag faktiskt inte vad du kollar på riktigt eftersom du inte tycker att han är duktig. Prova själv att få hästen att gå i form lös och få hästen att gå mot dig. Min bror håller på med sånt där, det behövs jätte mycket träning för att få hästen att lita på en för det första! Sen att få den att göra exakt såna där saker.
Vet inte riktigt hur gammal du är, men du kanske är för ung för att se riktigt vad det innebär!

horsesinfocusBloggpunkten.se


2011-10-20

Hej,
sitter o lyssnar på Johnny Cash! Jag älskar fortfarande låten highwayman även om jag kör den på repeat 100 ggr om. Kärlek! Kom hem från stallet för en timme sen, kört nh med Nemo idag och han skötte sig jätte bra! Men först härjade han lite grann. Men han vet ju att det inte är någon idé när han har en matte som är vädur vill säga. Nemo är faktiskt också vädur, ja o min bästa vän fyller faktiskt år samma dag. Dock är han typ 17 år yngre än mig haha.!

Jonas fyller år i morgon också!
Fullt upp med allting just nu, + att jag har körning igen i skolan. Blir helt virrig i huvudet!! horsesinfocusBloggpunkten.se


nemo o doris

horsesinfocusBloggpunkten.se


2011-10-18 en paus.

Hej,
pluggar matematik. Tog en paus från skolan idag, är så jävla skoltrött så det finns inte! Redan alltså. Bara till att härda ut, värsta av allt är att vi har alla jobbiga lektioner i början och sen dem roligaste lektionerna i slutet på veckan. Men så kan det vara!
Idag har jag tvättid har knappt något att tvätta ens, men det är lika bra att tvätta så slipper man få världhistoriens högsta tvätthög sen istället. Det är skönt att hålla det undan! Jag tycker faktiskt det är skönt med tvättstuga, det kan vara för att inga tvättar här knappt. 3 stycken o sen är det jätte mycket lediga tvättider! Så det är helt okej. SKa bära bort våran tvättmaskin till förrådet, det är ju onödigt att den står och tar plats när vi ändå inte har användning för den.
Ska städa undan lite nu, så att vi får någon ordning i lyan. Frukost borde jag nog också pilla i mig tror jag! Dock känner jag inget hunger.

horsesinfocusBloggpunkten.se


Johnny Cash, favoritlåten highwayman

Är helt besatt i den här låten nu!
Men johnny Cash sjunger den så bra!! Helt klart!

horsesinfocusBloggpunkten.se


2011-10-17

Hej,
haft en bra dag?
Idag var jag uppe med tuppen, gick upp tillsammans med Jonas. Sen åkte jag med 7 bussen till skolan som jag alltid brukar. När jag kom till skolan stod det samhällskunskap på schemat, då skulle man skriva om ekonomi. Jag har varit sjuk så jag har inte kunnat gjort det, men jag blev klar idag! Så nästa vecka på tisdag är jag ledig, det känns ju rättså okej. Sen slutade jag, åkte ner till stallet. Mamma hjälpte mig med matte, sen gick vi ut och gjorde stallet.

horsesinfocusBloggpunkten.se


nemo, finaste hästen!!Har suttit och kollat till o från på Sherdil, tycker den filmen är så himla bra! Lika bra för varje gång jag ser den. Kommer aldrig att tröttna. Dock är det lite surt i början när ridläraren säger åt Sanna när hon ska hoppa "du vet de du har i din högra hand? Vet du vad det är till för? Ja säger Sanna. Ja men använd den då! Då säger Sanna " man ska inte spöa fram en häst över ett hinder". Jag tycker ridläraren i filmer spelar en irriterande roll, ganska dålig. Då borde man inte vara ridlärare om man står och säger att piskan är till för att spöa! åh. Störande.

Ska snart gå och lägga mig, är rättså trött. Ny dag i morgon och då ska jag ner till stallet igen, köra nh med älskade nemo och sen blir det säkert nå trickträning också! Dock är det inte mitt största intresse men det är lika bra att göra lite med nemo. horsesinfocusBloggpunkten.se


2011-10-16 - bilderHejsan.
NU har jag äntligen fått in lite nya bilder på datorn, hade tillomed bilder från gamla lägenheten i kameran. Då är det illa! Men nu ligger dem här på datorn. Har tagit nya bilder idag också, på Nemo och sen har vi på Sune o lovis (min kusin) hon körde frihetsdressyr & nh med honom. Det gick kanon bra!


Lovisa och Sune.

bästa vänner, Lovis & Sune

En fin höstbild på Dorran och Nemo. Så jätte fina!

Lovisa och Lappen i Nh ridning. Jim håller Lektion!

Körde nh med Nemo idag också, även trickträning och det gick bra. Fick honom att sitta, sen har jag suttit på honom när han låg ner. Jennifers älskling! Världens bästa häst.

Full aktivitet på engbergstorpet. Jag håller på med Nemo i Nh och Lovisa tränar frihetsdressyr med Sune! Det är ju helt fantastiskt. Vad vore man utan hästarna?

Jag är stolt för att jag har världens vackraste häst, jag är så glad. Min älskling! Jag älskar nemo defux, 120410!♥ horsesinfocusBloggpunkten.se


2011-10-15,

Tjena
Har varit i stallet everyday nu. Kört igenom Nemo flera dagar nu vilket han verkligen behöver! HAn blir så otroligt lugn när han får komma ut varje dag. Märker det verkligen på honom! Han vill inte så gärna ha någon på sin högra bog. Men eftersom han har en envis matte som inte ger sig och är ledaren över honom så gav han sig! Då gick han som en hund bakom mig och lyssnade på mina signaler jag gav honom.
Det är kul att man kan få så pass bra kommunikation med sin häst, det är verkligen ens bästa vän! Man blir heller aldrig osams med den. Man kan bara älska hästen!


horsesinfocusBloggpunkten.se


2011 10 12 - stallet nästa

Tja
Nyss hemkommen. Ska snart ner till stallet och gosa med hästarna mina!
IDag har vi haft idrott också, hade friluftsliv! Skulle göra ett vindskydd & eld. Så nu luktar jag jätte mycket brandrök! Även fast jag inte hade dem här kläderna så stinker det.

Snart fyller älskling år och innan dess måste jag köpa någonting åt honom. Vet dock inte vad! Kläder behöver han inge nytt. För han har tillomed kläder i garderoben som prislappen sitter kvar på och då är det fan illa ju!
Uppdaterar mer sen och idag kommer det komma in lite bilder här i bloggen. Gick inte att skicka över bilder igår så det får bli ett fall idag istället. See yaa soon! horsesinfocusBloggpunkten.se


2011 10 11 - tiden rinner iväg

Tjenare
Dagen började kanske inte så där jätte bra. Vaknade 7:58 av att Jennie skrev "Vart fan är du?" då fick jag panik. Jag bara shiiit shiiit, jag skulle ju vara i stan idag också så det kändes inte bra. Så Jonas fick lov att skjutsa in mig till stan idag. Snäll som min karl är! Så jag kom in till stan när hon var 8:45 typ. Alla var verkligen där då! Pinsamt. Men sen körde vi igång! Fick låna en bok och greja. Sen fick vi jobba med vårat arbete som ska vara klart nästa vecka. Gjorde klart allting idag, ska renskriva det lite grann bara. Annars så är allting klockrent! Hoppas att det blev bra för att Romantiken är inte min starka sida!
Sen fick vi sluta klockan 12, då gick jag och Jennie ner på stan. Först in på nova hem och sen på nova hem lamp outlet. Dock fanns det inga lampor för min o Jonas smak! Efter att vi vart där gick vi vidare till tattoo kollade på navelpiercing men det fanns ingen som jag fastnade för så där riktigt. Så vi gick vidare till hemmakväll! Dem hade 10 filmer för 100:- as billigt. Tänkte köpa till Jonas när han fyller, för han är en riktig movie fantast! Men jag hittade inga sånna där riktigt bra. Så han får något annat av mig i stället. Sen tog ja och jennie 13:15 bussen hem till Gränges. Jag hoppade av vid kyrkbacken och Jennie åkte vidare, gick upp och diskade! Sen kom brorsan hit, för vi skulle ner till stallet och fotografera hästarna. VI fick massvis med snygga bilder! Nemo var full i bus idag så vi fick massa bock och bakutspark bilder. Sen så fick vi en fin bild på älskade hästen när han bar sig jätte fint. Men tyvärr så kan jag inte ladda upp dem idag, för det funkade inte att skicka över bilderna. Så det får bli ett fall för morgondagen.

Det var det jag hade att säga just nu!
I morgon får jag inte försova mig , för jag ska vara i stan även då. Jennie skulle ringa och väcka mig! Då kan jag inte missa att kliva upp. Det går bara inte! Ha ha

horsesinfocusBloggpunkten.se


Stallet, ut med Nemo.

Ut med Nemo, sen ska jag fotografera bror!
Ska köra lite Nh med nemo idag, för han var väldigt sprallig igår. Sen kanske det blir löshoppning igen eller en promenad vi får se. Något blir det! Sen ska jag hem, göra i ordning designen på bloggen och hemsidan.

Äntligen har jag kommit igång och bloggat lite, har legat av mig! Men det finns ju faktiskt en anledning till det också. horsesinfocusBloggpunkten.se


98% av hästens beteende beror på ägaren

Vet du om att 98% av hästens beteende beror på ägaren?
Har du en nervös, osäker och rädd häst? Blir rädd för en fågel som flyger upp ur diket eller löv som blåser eller kanske en lastbil som kommer åkande? Man kanske tycker att sin häst är fjantig när det håller på så, men det är inte hästen det beror på det är ägaren det kan vara du som brusar upp dig (tex shit en lastbil vad ska jag göra nu?) eller (Åh nej nu sitter det en fågel där, vad gör han nu?) . Är man nervös, stressad eller rädd som ägare så blir hästen likadan! Hästen känner av precis hur människan aggerar! Visar du dig stressad eller förbannad och ska göra någonting med hästen. Ditt humör kanske inte är på topp just denna dag, det känner hästen av. Dem vet så väl att dem kan jävlas, man kanske ska ha tävling och man ska upp tidigt och humöret blir sämre under dagen! Ja men dåså, vad tror ni det beror på om tävlingen blir misslyckad? 
Det är ägaren. Men ändå är det så många som blir förbannade på sina hästar om dem gör fel. Hästen får ut för allt! Tänk vilken skillnad om alla kunde ha en bra kommunikation med sin häst? Vilken lättnad för alla och vad lite problem alla skulle ha.  

Nu ska jag ta ett exempel.
Travfolk är av den rubriken som mest spöar sina hästar framåt i travet! Har dem inte rätt tempo så får dem ännu mera spö. Men va fan är det för jävla idioti? Tänk om vi människor skulle springa stafett och ha en bakom oss som springer med spöet? Hur säker skulle man vara då? Man skulle bli livrädd, eller hur? Tänk då hur en häst känner sig? En häst är också ett liv, den är lika mycket värd som oss! Finare än människan också för den delen.  Många säger "dem bits fram & sparkar bak" Jaha? Och, men vad kan det bero på då? Jo, det är hur ägaren till hästen har uppfostrat den. Har den en dålig uppfostran? Ja men då är det väl självklart att den tror att den får göra vad den vill. Så är det faktiskt med barn också! Sånna som alltid fått sin vilja igenom av föräldrarna, det är oftast dem som tror att dem får göra vad dem vill sen när den kommer upp i fjortis åldern också. Ute o super etc! Vågar inte säga till sina föräldrar vad dem gör. Men nog om det!
Det blir samma sak för hästar! Många hästar kanske smiter och även det är någonting som gör att dem är osäkra! Blivit rädd för något i hagen och ville fly. En häst är trots det ett flockdjur! Dem vill inte vara instängda själva eller överhuvudtaget ska dem ha sällskap!En häst sla få leva på fritillgång till mat, vatten och lösdrift! Hur tror ni att vildhästarna har det? Är det någon som gör något med en sån? Nej, dem letar sin egen mat. Dem får kämpa för att få mat. Jag tycker att många är så löjliga över sina hästar! Människan är ett gråttdjur och vill ha det så varmt och gosigt som möjligt! Det ska vara bekvämt. Men man kan ju inte alltid gå efter som man själv tycker hela tiden, man måste faktiskt tänka på hästen och hur den trivs bäst. Sen säger många "å han är en fryslort" ja, men det är ditt fel ägaren. Hade du låtit han gått ute på lösdrift utan täcke överhuvudtaget så hade han inte blivit en fryslort. Man kan faktiskt inte bara skylla på allt hela tiden! För i grund o botten är det faktiskt ägaren som gör allting från början! Ingenting är hästens fel, det är ägarens fel. Lär er det någon gång!

Våra hästar går på lösdrift, alltid fritt till vatten o hö och barfota! Dem trivsbäst av det. Man förstör hästens päls om dem får gå med täcke på sig ute osv! Dem får inge under ull och pälsen växer inte som den ska. Våra shettisar har päls på 5-10 cm på vintern, så det finns inte en chans att dem fryser. Våra stora hästar har 5cm, lite längre kanske. Kollar man på hästar som får gå med täcke på sig året om ( dem får en skada på pälsen ) deras päls är bara 1-2cm. Jag tycker synd om dem hästarna! Det ska tro sig vara så jävla perfekt allting, men så är det inte. En häst som får gå på lösdrift har det mer perfekt! Dem kan göra vad dem vill.

horsesinfocusBloggpunkten.se


10102011 - försova sig? det värsta?

God morgon!
Sitter hemma, har försovit mig. Ska snart till skolan, dyngförkyld ont i halsen o huvudet. Värsta som finns nästan! Fast magvärk slår rekord tror jag. Att försova sig är det värsta som finns, finns inget värre! Jag hatar det. Skönt att sova iallafall..

Igår var jag i stallet hela dagen för Jonas hade match. Jag red lappen lite, sen hoppade Jim med honom i repgrimma och det gick jätte bra. Fick värsta klockrena kortet! Då blev jag nöjd. Löshoppade även Nemo. Först hoppade han 60cm och sen 110 cm. Första hoppet gick kalas bra, sen tyckte han det blev lite obehagligt! Men han kommer bli en stadig hopphäst på låg nivå. Det är kul, så att man kan variera lite i hans träning! Men hoppning är dock inte min starka sida, jag tycker mer om dressyr. Men jag tänker inte rida dressyr med bett i mun på nemo, kommer bli repgrimma eller hackamore. Det värsta som finns är att förstöra mun på hästen! Usch. Inte ens snyggt!
Nu efter lite träning så går Lappen i form med repgrimma också. Även fast han är jätte duktig i dressyr när man rider med träns och full mundering så blir inte repgrimma samma sak, för där har dem inget i mun. Där måste dem i stället lyssna på tryck som dem får på näsryggen. Det är mycket bättre för då får dem rätt eftergift när dem har varit duktiga, när dem går med bett i mun hela tiden får dem inte veta av när dem gjort rätt. Även fast man inte håller en häst i mun när man rider på bett så blir det inte samma sak, Lappen etc hatar att ha bett i mun. Man får bara rida med vikterna på honom för annars sticker han! Om man tar honom i munnen för hårt. Så första gången jag skulle provrida honom så trodde jag inte att man fick hålla i tyglarna alls så jag red på vikten runt en travbana på honom. Men han lyssnade utmärkt! Och nu rider min bror på honom helt lös, travar o grejar och det går jätte bra! Lappen har fått otrolig respekt nu, det har han aldrig haft. Han har varit lite envis! Men nu är han en helt annan häst. Sen ska jag ner till stallet igen. Ta ut nemo, borsta honom och bara mysa.
Jonas jobbar em den här veckan, skit tråkigt. Men sånt är livet! Finns inte så mycket att göra åt. horsesinfocusBloggpunkten.se


09102011 - internet igen

Hejsan!
Internet igen, så nu kan jag blogga. Har inte blivit någonting alls nu för vi har bara hållt på och grejat. Lyan är nästan helt klar, bara köket kvar. Mamma ska hjälpa men hon har blivit sjuk, förkyld så vi får ta det bara hon blir frisk. Idag har vi även beställt en sängram, vit så att det passar in i vårat sovrum! Har inte gjort något med någon häst heller! Var ner en sväng till stallet i veckan och borstade Nemo och gjorde några trick. Sen blev det inte så mycket mer. Ska ner till stallet i morgon igen med tanke på att Jonas har match i Örebro! Jag ska inte med på den så därför tänker jag spendera dagen i stallet tillsammans med bästa hästen. Ska testa nya schabraket på honom som jag köpte, han kommer förmodligen passa utmärkt i det!

 nöjd. Alla hästens saker består nu av goldmedal och ska bara satsa på att köpa det åt honom också! :) horsesinfocusBloggpunkten.se


031011 - hoppsan Kerstin!

Hej vänner,
hoppsan vilken usel uppdatering. Det har varit fullt upp med flytt osv! Men nu är vi inne, det ända som är kvar att göra är att det ska tapetseras i köket. Men annars är allting klart! Det blev skit fint. Snyggaste lgh på kyrkbacken nu! Jag fattar inte hur så mycket grejer kan få plats i en 2a. Det är sjukt, först hade vi tio fulla kartonger sen fick vi ta med 5-6 st o packa i igen. Så 16 kartonger med saker, det är sjukt! Jag fattar inte hur mycket man kan samla på sig på bara 1 år? Sjukt. Lgh vi har nu är större, men jag vet inte vart jag ska göra av alla saker ändå? Hm....

Annars har det inte varit så mycket, bara att städa osv. Har inte ens hunnit hållt på med Nemo någonting! Men det får jag göra när köket är klart... Är nere vid mamma o dem nu! Tänkte borsta Nemo, men det hade dem redan gjort. Ska iallafall gå ut och hälsa på han! Något positivt är att jag har klappat han några ggr iallafall haha.

Idag satte jag fullpott på ett teoriprov på yrke! Det kändes förjävla fint. Nu är jag nöjd! I morgon har jag även halkbaneprovet, gosh säger jag bara. Nervös? Ja, endel! Men det ska nog gå bra hoppas jag. Huwahuwa!!Kommer mer uppdatering sen bara vi fått internet till lgh, då kan jag ladda upp bilder också! horsesinfocusBloggpunkten.se


bloglovin Följ min blogg med Bloglovin Hejsan där ute! Jennifer Andersson heter jag och är 18 år, jag bor i Dalarna i den superlilla byn Gränges tillsammans med min sambo Jonas och våra två katter. Jag är en hästgalen tjej som har fyra hästar och dem står nere på en stor gård hos mina föräldrar! När jag var fyra år fick jag min första häst och innan dess var jag med min moster i stallet hela tiden och höll på med hennes nordsvensk Frej. Dressyr är min starka sida inom ridningen! Men vi rider inte bara våra hästar... Vi håller även på mycket med nh, trickträning och frihetsdressyr! Min bror har ett fantastiskt intresse för trickträning och nh ridning då han har fått fram ett strålande reslutat på våra hästar!
Våra hästar går även på lösdrift vilket är det bästa! Dem vill vara ute och ha skoj och inte stå installade och ha tråkigt. Vi är ett grått djur men vi måste faktiskt tänka ett steg längre och det är att en häst är faktiskt ett flockdjur! Våra 4 hästar har inga skor utan vi värkar dem barfota och hovarna blir mycket finare. För ni vet väl att hovarna är hästens andra hjärta? I min blogg får du läsa om mitt intresse bland hästarna och även få se mycket uppdatering av trickträning och frihetsdressyr! Du kan även köpa halsringar hos oss... VÄLKOMNA!

- Häst i fokus? Tollerans träna, stick är bra hjälp! susnet.nu - statistik och besöksräknare
RSS 2.0